eveniment
Data: 
9 Apr 2011 - 21:00
Loc: 
CCF Iasi
stats

Ce spectacole de teatru ne ofera Cafekultour 2011?

Cafekultour 2011 inseamna doua saptamani frumoase cu expozitii de fotografie si arta decorativa, concerte de jazz, de blues, de rock si de muzica clasica, spectacole de teatru si de circ, lansari de carte, dezbateri, proiectii de filme in cluburile si cafenelele din Iasi, care se vor transforma in spatii de manifestare a culturii locale si internationale.

In acest an, primul eveniment dedicat teatrului va avea loc pe 9 aprilie, la Teatrul Luceafarul, unde, de la ora 18.00 se va juca Tendre Suie, al Companiei franceze Toron Blues. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Francez Iasi. Punctul de plecare al acestui spectacol de teatru-circ este piesa "Cu usile inchise" a lui Jean-Paul Sartre, care a orientat munca companiei spre temele fatalitatii, sperantei si dragostei.

"Este vorba despre doua femei atat de apropiate si totusi atat de diferite. Sunt impreuna de mult timp si isi amintesc cu tandrete, cu violenta, dar si cu umor in acelasi timp... insa intotdeauna impreuna. Dar mai este si coarda din centrul scenei, un fir conductor, un fir al vietii lor, pe care cele doua danseaza cu febrilitate. Infernul inseamna poate condamnarea de a juca iar si iar, pentru eternitate, scenele traumatizante ale vietii lor". via

Cea de-a doua seara dedicata teatrului va fi cea de 15 aprilie, atunci cand in cadrului evenimentului Cafekultour vom avea parte de o premiera - Pasarile- in regia Antonellei Cornici. Din distributie fac parte actorii Laura Bilic, Diana Roman, Bogdan Cantauz si Theodor Ivan. Evenimentul care va incepe de la ora 19.00, la CCF Iasi, este organizat de Centrul European de Educatie si Cultura „ARTEMIS" si Centrul Cultural Francez Iasi.

Daca pentru primul spectacol (Tendre Suie) pretul unui bilet este 5 lei, pentru cel de-al doilea (Pasarile) beneficiati de intrare gratuita.

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Mar, 05/04/2011 - 12:05
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta

Comentarii

piesele sunt in lb romana sau franceza ? msik
Prima din ele va fi in franceza, cea de-a doua insa nu.