eveniment
Data: 
25 Sep 2015 - 19:00
Loc: 
Teatrul Luceafarul - Sala mare
Bilet: 
30.00
stats
Adresa: 
str. Grigore Ureche nr. 5
Telefon: 
0232 212 662

Ada Milea in Apolodor la FITPT

Ajuns acum la editia cu numarul VIII (4-9 octombrie), fiind un festival de artele spectacolului, Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar - FITPT va avea un... Prolog. Ca orice prolog, rostul sau va fi sa atraga atentia spectatorilor si specialistilor asupra manifestarii, sa creeze un orizont de asteptare adecvat receptarii. Prologul se desfasoara pe 25 septembrie, iar protagonistii sai sint artisti toti unul si unul: Teatrul National Cluj Napoca va prezenta in premiera absoluta in Iasi spectacolul-concert al Adei Milea, Apolodor, dupa Gellu Naum.

Iata ce precizeaza Ada Milea in legatura cu propria creatie: „Apolodor este un fel de harta muzicala a calatoriilor pinguinului lui Gellu Naum. In loc de fotografii, el are un ecran cu umbre miscatoare. In acea zona, orice om isi poate schimba forma pentru a deveni personaj. Se interactioneaza mult cu publicul, iar echipa muzicala e mereu gata sa para transportata in alta parte a Globului”. Institutia clujeana condusa de regizorul Mihai Maniutiu nu a mai fost prezenta in agenda culturala a Iasulului de foarte multa vreme, revenirea in FITPT fiind si din acest punct de vedere o premiera, care li se datoreaza exclusiv organizatorilor, Teatrul Luceafarul Iasi. Directorul artistic al FITPT, criticul de teatru Oltita Cintec, spune despre spectacol ca „Apolodor e un tonic estetic, un cocteil de forta imaginativa, emotie si energie. De calitate premium. Precum Cartea cu Apolodor care l-a inspirat, spectacolul Nationalului clujean e, sub aparenta jovialitatii ludice si a umorului suav, o modalitate de a privi atent lumea inconjuratoare, in incercarea de a o deslusi cit mai bine”.

Distributia ii include pe Ada Milea, Dragos Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Bailescu, Cristian Regman, Sanziana Tarta, Adrian Cucu, Filip Odangiu. Scenografia e realizata de Cristian Rusu, desenele si umbrele de Paul Muresan.

Spectacolul se adreseaza tuturor categoriile de virste si este programat vineri, 25 septembrie, ora 19:00, la sala mare a Teatrului Luceafarul. Pretul unui bilet este 30 lei (pret intreg). Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete cu reducere, pe baza unui document doveditor. Pentru aceste categorii, pretul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi achizitionate online de pe www.bilet.ro sau, de pe 2 septembrie, de la casieria teatrului.

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 17/09/2015 - 11:47
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa