eveniment
Data: 
19 Feb 2017 - 19:00
5 Mar 2017 - 19:00
19 Mar 2017 - 19:00
Loc: 
Underground Pub
stats
Adresa: 
Galeriile Stefan cel Mare - demisol

60 Minutes Out Of 8640/ Performance

Duminica, 19 februarie, ora 19:00, va invitam sa investigam limitele timpului in “60 MINUTES OUT OF 8640”, un performance de Andreea David, in colaborare cu Alexandra Cantemir, Maria Elena Campean, Genovel Alexa, Lucian Valacu. Update: urmatoarele reprezentatii vor avea loc pe 5 martie si 19 martie, de la aceeasi ora.

Traim intr-o societate agitata si in orele fiecarei zile ticsim o multime de actiuni. Apoi, ne plangem ca nu mai avem timp. Cine sau ce ne consuma acest timp si de ce? Avem un timp al nostru, un timp personal? Exista vreo legatura intre timpul personal al fiecaruia si timpul impus de altii? Atunci, cum se poate iesi din blocajul dat de rutina timpului celorlalti?

In cadrul unei micro-societati temporar formate, “60 MINUTES OUT OF 8640” chestioneaza limitele timpului individual si conditionarea sociala asupra perceptiei personale a timpului. Folosind tehnica improvizatiei, dramaturgia celor 60 de minute se construieste in timp real, iar timpul fiecarui performer se infiltreaza, contamineaza si conditioneaza timpul comun al celorlalti. Astfel, actiunea fiecarui performer devine material de lucru si sursa de inspiratie care influenteaza actiunile celorlalti si fiecare decizie spontana determina conditiile in care urmatoarele decizii se vor naste. Dar ce se intampla daca scurt-circuitam logica desfasurarii actiunii, iar momentul de intrerupere devine un punct zero de la care totul se reconfigureaza? 

Intrarea libera
______________________________

ANDREEA DAVID este performer si arhitect, cu formare in dans contemporan la Centrul National al Dansului din Bucuresti. In 2012 studiaza la Viena, in cadrul bursei DanceWEBB si in 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participa in festivaluri ca Impuls Tanz Vienna, Explore Dance Festiva lsi Temps d’Images Cluj. In 2015, initiaza la Centrul National al Dansului din Bucuresti, Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru si experiment in grup, care sustine impartasirea, dezvoltarea si explorarea practicilor coregrafice si performative. A colaborat si colaboreaza cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueras, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Madalina Dan si Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup si More than Naked.
_______________________________

“60 MINUTES OUT OF 8640” este produs de FaPt - Fabrica de Arta si Productie Teatrala in cadrul proiectului “UnderAct - Program de Rezidente Artistice”, finantat de Primaria Municipiului Iasi prin Programul Anual de Finantare Nerambursabila, destinat proiectelor culturale propuse de organizatiile neguvernamentale din municipiul Iasi.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 14/02/2017 - 23:49
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa