eveniment
Data: 
15 Jan 2021 - 19:00
Loc: 
Facebook Live
stats
Adresa: 
www.facebook.com/events/784894292098804

Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?

Asociația Culturală AltIași marchează Ziua Culturii Naționale printr-o dezbatere online cu titlul „Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?”, moderată de Marius Chivu (scriitor) și George Pleșu (manager cultural). Invitați: Oltița Cîntec (critic de teatru), Andrei Dósa (scriitor), Gelu Duminică (sociolog), Vasile Ernu (scriitor), Erwin Kessler (istoric de artă), Ligia-Verkin Keșișian (poetă), Alexander Nanau (regizor), Dan Perjovschi (artist vizual), Corina Șuteu (expert politici culturale), Mircea Vasilescu (eseist, critic literar). Dezbaterea va fi transmisă live pe pagina evenimentului, începând cu ora 19.
Discursurile naționaliste cu accente xenofobe au devenit din ce în ce mai prezente în țările din Europa de Est, atât în media tradițională și în cea online, cât și în spectrul politic. În contextul redefinirilor constante ale noțiunilor de identitate, apartenență, naționalism, multiculturalism, e nevoie de o reevaluare a culturii naționale cu ajutorul unor perspective cât mai diverse.
 
Asociația Culturală AltIași urmărește prezentarea unor perspective inter- și multiculturale asupra stării culturii naționale în anul 2021, printr-o serie de contribuții sub formă de text, imagine și video ale unor personalități reprezentative pentru spațiul cultural românesc, dar și pentru minoritățile conlocuitoare. Aceste contribuții vor fi disponibile atât online, prin realizarea unei platforme dedicate, cât și în format fizic, sub formă de ziar, distribuit ca supliment împreună cu unele dintre cele mai importante reviste culturale românești (Dilema Veche, Suplimentul de cultură, Revista 22).
 
 
„Starea culturii române în 2021” este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și co-finanțat de Centrul Cultural German Iași și Institutul Francez din România.
Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 13/01/2021 - 13:49
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa