eveniment
Data: 
28 Oct 2012 - 15:00
Loc: 
Librarium Palas
stats
Adresa: 
Complexul Palas

Lansare NEA si Metamorfozele postdecembriste ale Iasilor

Schimbarile din ultima vreme din lasi si orasele invecinate solicita cel putin un dialog cu privire la directia in care se indreapta mediul construit. Acest dialog trebuie sa fie unul deschis, public, cu participare cat mai variata, iar concluziile acestui dialog folosite ulterior. Un astfel de dialog se incearca prin evenimentul de duminica, 28 octombrie, ora 15:00, numit Metamorfozele postdecembriste ale Iasilor, care va avea loc in interiorul Librarium Palas. Cu aceasta ocazia va fi lansat si primul numar al revistei NEA.

Realizat de colectivul redactional NEA [North Eastern Architect], acest eveniment are rolul prezentarii primului numar al revistei de arhitectura NEA - principala sursa de dispersie a ideilor celor implicati. Revista este demersul editorial al tinerilor arhitecti romani din regiunea Moldovei. Aceasta initiativa se naste din inexistenta unor date exacte cu privire la interesele, backgroundul cultural, influentele, necesitatile arhitectilor din zona Moldovei. Informarea asupra tuturor acestor aspecte este considerata absolut necesara.

Redactia acestei publicatii este axata preponderent pe arhitect aspirand sa contribute la gasirea resurselor necesare intrajutorarii societatii prin inbunatatirea mediului construit. Acest proiect se vrea a reprezenta ceea ce ar putea fi numita vocea arhitectului. Aceasta entitate hibrid, informata de specialistii in domeniu si manifestandu-se in plan editorial, are capacitatea de a dialoga, si chiar influenta decizii la nivelul oraselor implicate.

Impactul poate fi vazut ca fiind de doua tipuri. Unul imediat, local, prin informarea persoanelor interesate si mediatizarea breslelor implicate in randul locuitorilor oraselor din regiune. Aceasta mediatizarea va fi asociata cu activitati ce vin in beneficiul comunitatii. Celalalt racordat la [si influentat de] caracterul global, generala valabil al problemelor puse in discutie. Manifestarea impactului local este vazuta ca mediatizarea si luari de atitudine la probleme locale, ce necesita interventia arhitectilor.

 

*Guest writer pentru acest articol este Alexandru Sescioreanu, arhitect.

Articol scris de Guest writer | Joi, 25/10/2012 - 01:33
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului guestwriter