eveniment
Data: 
9 Mar 2018 - 20:00
11 Mar 2018 - 15:00
23 Mar 2018 - 18:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Atelierul

Atelierul, cel de-al 8-lea film al renumitului regizor francez Laurent Cantet (Entre les murs) vorbeste despre dificultatea generatiei tinere de a-si gasi locul intr-o societate violenta, rupta intre probleme sociale si politice. Filmul a fost nominalizat la Cannes 2017 pentru Premiul Un Certain Regard - Laurent Cantet, si va rula in premiera in Romania pe 9 martie, atunci cand va fi proectat si la Cinema Ateneu, Iasi. Proiectia incepe la ora 20, iar pretul unui bilet este 12 lei (se poate achizitiona si online pe ateneuiasi.ro). O a doua proiectie va avea loc duminica, 11 martie, tot la Ateneu, de la ora 15. UPDATE: Filmul mai ruleaza la Ateneu pe 23 martie de la ora 18.

Totul se intampla la Ciotat, sudul Frantei, vara anului 2016. Antoine (Matthieu Lucci) accepta sa urmeze un atelier de scris la care au fost selectati cativa tineri pentru a scrie un roman de suspans cu ajutorul Oliviei (Marïna Fois), o scriitoare celebra. Subiectul romanului ar trebui sa includa trecutul industrial al orasului, santierul naval inchis de peste 25 de ani. Indiferent la acestea si preocupat de problemele actuale, Antoine intra rapid in conflict cu restul grupului si cu Olivia, deopotriva ingrijorata si fascinata de violenta sa. 

Atelierul, cel de-al optulea lungmetraj al renumitului regizor francez, Laurent Cantet, a avut premiera mondiala la Cannes 2017, in prestigioasa sectiune Un Certain Regard. O reprezentare fidela a generatiei tinere de azi si a problemelor cu care se confrunta, in contextul transformarii radicale a societatii si a culturii.

Resurse
Video: 

Atelierul [trailer]

Atelierul [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 06/03/2018 - 14:32
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa