articol
stats

Urmele lasate La Baza

Pentru prima data la un show Urma, am plecat de acasa - dupa ce m-am documentat serios - cu doua certitudini : trupa este mereu punctuala in concerte si reprezentatia nu e mai scurta de 150 de minute. Cum socoteala din targ nu se potriveste de fiecare data, baietii au ajuns cu 40 de minute intarziere, iar tot concertul nu a durat mai mult de 2 ore. Ce s-a intamplat, de la intrarea-fulger pe scena (fara preludiul artistic la care apeleaza trupele inainte sa inceapa efectiv sa cante) si pana la ramas-bun-ul cuvenit, va fi descris in cele ce urmeaza.

Cu toate ca Urma nu a mai ajuns de mult timp in Iasi, concertul a fost anuntat cu doar o saptamana inainte, fara prea multa promovare si tam-tam. De aceea, Mani s-a declarat surprins ca  s-au strans atat de multi fani la Baza.

Spre deosebire de multe din concertele din Iasi, un mare plus al serii a fost sonorizarea. Dupa ce i-am ascultat intr-o sesiune live la Radio Guerrilla, ma asteptam la o sfortare artistica, mai ales pe partea vocala. Am fost placut surprinsa sa constat ca totul a mers ca uns, nu am zarit nici o crispare disperata pe chipurile baietilor, s-a auzit impecabil tot concertul, iar publicul a fost, in mod vizibil, multumit.

Cireasa de pe tort a fost reprezentata de ruperile de ritm in cateva secvente ale concertului cand urechea, dar mai mult inima mea de necunoscator al domeniului, a simtit, de nu stiu unde, o impletitura muzicala draceasca de jazz si blues. Nu m-as fi mirat sa simt in obraz caldura arzatoare a unui foc de tabara amenajat pe vreun petec de pamant de prin Mississippi, sa aud pe langa mine niscaiva oracaituri de broaste si sa ma piste de brate vreun tantar enervant.

Sfarsitul concertului ne-a (re)adus cu picioarele pe pamant. Mani a anuntat punerea in circulatie a unei carti ce trateaza un subiect de reciclare arhitecturala, lansata o data cu albumul-puzzle, prezentat publicului pe bucatele in ultimii 3 ani, «Lost end found». Acest proiect, ce vizeaza monumentele de patrimoniu din Romania, este o preocupare mai veche a celor din trupa. Preocupare care se inscrie intr-un spectru al intereselor civice mai amplu al celor de la Urma, impreuna cu sprijinul acordat organizatiei Tasuleasa Social, dar si candidatului independent la Primaria Capitalei de la alegerile locale de anul trecut, Nicusor Dan.

Zorile l-au prins pe Mani (n.e. Gutau, vocalistul trupei Urma) la Baza, alaturi de partea mai petrecareata a unui public multumit, care asteapta deja urmatorul concert Urma la Iasi.

Resurse
Video: 

Terminus live @ La Baza

Terminus live @ La Baza
Articol scris de Alexandra Popa | Lun, 11/03/2013 - 23:11
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului alexandra.popa