eveniment
Data: 
29 Oct 2015 - 19:30
30 Oct 2015 - 19:30
31 Oct 2015 - 19:30
Loc: 
Casa de Cultura a Studentilor
stats

ROCK’N’IASI 2015, o noua interfata a rock-ului romanesc si nu numai

Anul acesta, ROCK’N’IASI se va desfasura in zilele de 29, 30 si 31 octombrie, la Casa de Cultura a Studentilor, intrarea fiind libera pentru fiecare iubitor de muzica rock, indiferent de varsta. In alta ordine de idei, ziua intai va avea urmatorul line-up: NOUA ANI LUMINA, THE CURLS, INSIDE, OUTSTORM, LUNA AMARA. Atmosfera celei de-a doua zi va fi intretinuta de TREI CIOCANE, THE IRON CROSS, SUBLIMINAL DAMAGE, HERESY (Costa Rica), BEAUTY AND THE RAT, TROOPER. In cea de a treia zi vor canta trupele: BLACKOUT, HALMYRIS, AAMON, FURTHERIAL (TURCIA), FINSTERFORST (GERMANIA) si BUCOVINA.

Editia de anul acesta este aniversara, intrucat trupele-formatiile: Trooper, Luna Amara si Bucovina isi vor aniversa cei 20, respectiv 15 ani de activitate, pentru trupa ieseana Bucovina fiind singurul concert aniversar planuit.

Desi povestea festivalului incepe din anul 2007, acesta ia amploare cu fiecare editie, aducand noi oportunitati de promovare trupelor locale, nationale si internationale, precum FINNTROLL(Finlanda), ELUVEITIE(Elvetia), KORPIKLAANI(Finlanda), FLESHGORE (Ungaria), MOONSORROW (Finlanda), ARKONA (Rusia) si altele. Un moment care a schimbat directia pe care o avea festivalul, a avut loc in anul 2010, an in care s-a decis introducerea ideii de concurs cu un juriu format din muzicieni si specialisti. Trupele castigatoare au avut ozacia de a-si putea inregistra piesele intr-un studio profesional.

Organizat si coordonat de catre Casa de Cultura a Studentilor Iasi in colaborare cu Asociatia Culturala Moldavia, festivalul isi propune, de fapt, redescoperirea si promovarea orasului Iasi, oferind ocazia de a se afisa in fata unui public iubitor de muzica rock, atat  trupelor locale dar si din tara si prin oferirea publicului show-uri muzicale  recunoscute la nivel national si international. Principalii parteneri implicati in realizarea acestui proiect sunt: Central Cultural German Iasi si Universitatea Tehnica “ Gheorghe Asachi”.

Asadar, va invitam sa sustineti festivalul prin prezenta voastra la apel. Suntem intr-o perioada in care industria muzicala devine din ce in ce mai comercializata si tipizata. A aduce la cunostinta oamenilor despre muzica live necesita demonstrarea si promovarea ei. In cele din urma, nu ramane decat sa va luati jacketa de piele, tricoul cu trupa preferata, buna dispozitie si sa va aratati admiratia fata de trupele prezente la ROCK’N’IASI 2015!

Iasi rocks!

Pentru mai multe detalii legate de festival puteti accesa site-ul oficial www.rockniasi.ro precum si pagina de facebook oficiala www.facebook.com/rniasi

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 22/10/2015 - 13:06
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa