eveniment
Data: 
23 May 2013 - 19:00
Loc: 
Teatrul Luceafarul
Bilet: 
30.00
stats
Adresa: 
Str. Grigore Ureche, nr. 5
Telefon: 
0747070600

Maria Raducanu - jazz in scop caritabil

Un alt eveniment caritabil ofera iesenilor oportunitatea de a lua parte la un eveniment muzical de exceptie. Daca saptamana trecuta am avut prilejul de a o ascula pe soprana Felicia Filip, o alta echipa de masteranzi – reuniti sub numele de Phliantropics –in colaborare cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Rotary si Rotaract, ne invita pe 23 mai, ora 19.00, la un concert in care vor urca pe scena « Teatrului Luceafarul » Maria Raducanu, Chris Dahlgren, Mehdi Aminian si Vizi Imre: Dare to Dream.

Desi vasluianca Maria Raducanu a urmat cursurile scolii de jazz din Bucuresti, acestea nu i-au hranit suficient de mult pofta de cunoastere a acestui stil si a preferat sa isi continue educatia muzicala pe cont propriu. In 2000 se lanseaza intr-o cariera muzicala serioasa si reuseste sa scoata in in decursul  unei decade 8 albume : « Pe Vale » si « Colinde » (alaturi de Vlaicu Golcea la contrabas si Sorin Romanescu la chitara), « Viata lumii » (alaturi de cvartetul Mircea Tiberian), « Lumini » (duo cu Mircea Tiberian), « Cantece din rasarit » (duo cu Jan Roder la contrabas), « La tarara » si « Troica »(duo cu Maxim Belciug la chitara clasica) si « Ziori ».

Se distinge printr-un stil nonconformist, ea afirmand in repetate randuri ca prefera sa improvizeze pe scena, seducand publicul in primul rand prin expresivitatea vocii si prin lirismul pur, transpus in creatiile sale. Maria Raducanu va urca pe scena alaturi de americanul Chris Dahlgren (contrabas) si iranianul Mehdi Aminian (fluiere persane, sethar), impreuna delectand publicul cu un concert de jazz, fado, blues si folclor balcanic.

Pe scena va urca si finalistul concursului «Vocea Romaniei », Vizi Imre, care a cucerit publicul roman, atat prin vocea sa, cat si prin maniera jucausa si creativa in care isi sustine performanta artistica.

Evenimentul va fi prezentat de DJ-ul emisiunilor matinale de la Radio Impact, Elena Cojocaru. Banii stransi din bilete vor merge la 30 de copii cu nevoi speciale si vor fi folositi pentru achizitionarea echipamentelor necesare recuperarii prin kinetoterapie şi logopedie. Costul acestora este de 30 si 40 RON si pot fi achizitionate din Iulius Mall (zona librariei Carturesti), Galeriile Anticariat Grumazescu, Corpul B al UAIC (FEAA), Cafeneaua Acaju si Teo's Café.

Resurse
Video: 

Maria Raducanu si Sorin Terinte - Du-ma acasa mai tramvai

Maria Raducanu si Sorin Terinte - Du-ma acasa mai tramvai

Maria Raducanu - Cristina

Maria Raducanu - Cristina

Vocals and Ney Improvisation, Monica and Mehdi

Vocals and Ney Improvisation, Monica and Mehdi

CHRIS DAHLGREN - THYMIOS ATZAKAS

CHRIS DAHLGREN - THYMIOS ATZAKAS

Vizi Imre & Friends - No woman, no cry (Vocea Romaniei)

Vizi Imre & Friends - No woman, no cry (Vocea Romaniei)
Articol scris de Alexandra Popa | Lun, 20/05/2013 - 01:02
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului alexandra.popa