eveniment
Data: 
9 Mar 2013 - 19:00
Loc: 
Cafeneaua Alumni (sala 502, Corp R, UAIC)
Bilet: 
20.00
stats

Liviu Nechita are dor de-acasa

Component al formatiei Prefix 032 si stabilit in Italia acum cativa ani, Liviu Nechita revine la Iasi pentru lansarea celui de-al doilea sau album solo (insa primul in tara), denumit sugestiv Dor de-acasa. Evenimentul va avea loc in Cafeneaua Alumni din corpul R al UAIC, in seara de sambata, 9 martie, incepand cu ora 19. Intrarea in sala este conditionata de cumpararea albumului (20 de lei).

Liviu Nechita a inceput sa cante la chitara la varsta de 10 ani, iar la 13 deja debuta pe scena Cenaclului Columna, cea mai importanta manifestare a folk-ului iesean din anii '80. Sub supravegherea scriitorului Petre Frasila, evolueaza in cadrul cenaclului, alaturi de alti reprezentanti ai genului din orasul Iasi - Radu Stefan, Grupul Estudiantina, Cristi Ionescu si altii. Cativa ani mai tarziu se alatura Cenaclului ABC, infiintat de poetul Andrei Maftei, alaturi de care petrece de-a lungul anilor clipe de prietenie, inspiratie si frumos.

In anul 1994 devine promotorul grupului folk Prefix 032, cu intentia de a participa la Festivalul National de Muzica Folk Om Bun. In scurt timp, i se alatura Eduard Brinca si, mai apoi, Catalin UngureanuIn aceasta formula, debuteaza pe scena festivalului Om Bun, unde obtin Premiul Special al Juriului dupa doar doua saptamani de existenta. Un an mai tarziu, Prefix 032 participa si castiga Marele Premiu la Festivalul de Muzica Country din Romania, Lasoul de aur, la Slobozia. Grupul sustine recitaluri prin tara si la Chisinau, iar in toamna anului 1997 apare primul si singurul album Prefix 032, intitulat Spectacol sfarsit. In acelasi an, Liviu Nechita se stabileste definitiv in Italia.

In 2006, la invitatia lui Victor Socaciu, cei trei membri Prefix 032 revin pe scena Festivalului Om Bun. La numai un an distanta, Liviu Nechita isi incepe cariera solo si lanseaza in Italia albumul Doar eu. Acest al doilea album Dor de-acasa include 10 piese, dintre care doua sunt in limba italiana, Liviu semnand atat muzica, cat si versurile. La el au mai contribuit Alberto Schiro (chitara acustica, chitara bass, claviaturi) si Massimo Baruffaldi (contrabas).

Lansarea oficiala de la Iasi ii va avea ca invitati pe Ovidiu Mihailescu, Marius Matache, Silviu Rosca, Alexandra Andrei si Cosmin Vaman.

Resurse
Video: 

Liviu Nechita - Trup de ceara

Liviu Nechita - Trup de ceara

Liviu Nechita - Ploaia

Liviu Nechita - Ploaia

Liviu Nechita - Casa

Liviu Nechita - Casa
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Dum, 03/03/2013 - 19:39
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam