eveniment
Data: 
8 Jul 2013 - 20:00
Loc: 
Teatru FIX
stats
Adresa: 
Str. Cuza Voda nr.10

Jazz cu Tierra Sin Pan

Dupa un mijloc de iunie plin de evenimente, vacanta a inceput sa se simta si in agenda noastra. Cu toate acestea, inca avem cu ce sa ne umplem serile calduroase sau ploioase, in functie de capriciile vremii. Astfel, luni, 8 iulie, de la ora 20:00, la Teatru FiX se anunta o seara cu spirit si sensibilititate, in ritm de jazz, intr-un concert live Tierra Sin Pan. Mai mult, organizatorii ne anunta ca intrarea este libera.

Tierra sin pan s-a format in anul 2008 avandu-i in componenta pe Raluca Dobre (vioara), Luminita Ciobanu (viola), Mihaela Pavel (pian), Vlad Titieanu (contrabas) si Vasile Tutu (acordeon). In demersul lor artistii au fost inspirati de muzica de tango a argentinianului Astor Piazzolla, cel care a revolutionat tangoul traditional prin introducerea in compozitia sa a elementelor de jazz sau muzica clasica. Tierra sin pan a sustinul primul concert in decembrie 2008, fiind primul cvintet care abordeaza acest gen de muzica din zona Moldovei.

Formula sub care vor concerta luni aduce, pe langa cei doi membri fondatori ramasi - Raluca Dobre si Luminita Ciobanu, cadre universitare la Facultatea de Interpretare muzicala din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi -, patru nume noi: Edit Arva (pian), Grigorita Mandache (contrabas), Daniel Birlescu (acordeon) si Theo Popescu (percutie).

Ca fapt divers, numele Tierra sin pan / Pamant fara paine ne duce cu gandul la filmul realizat in anul 1933 de Luis Bunuel, primul documentar angajat social (un fel de declaratie politica amendata prompt de Guvernul Spaniol, care a interzis filmul pana la premiera oficiala din 1937) realizat in Europa.

Articol scris de Maria Elena Campean | Sam, 06/07/2013 - 15:41
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului maria