eveniment
Data: 
15 Feb 2013 - 19:00
Loc: 
Cafeneaua Alumni (sala 502, Corp R, UAIC)
stats

Hoinar prin Piata Matache

Marius Matache incearca de mai bine de patru ani sa isi lanseze primul album. Cunoastem cu totii cel putin un artist local care ne place si care se confrunta cu aceasta problema, iar in Iasi, din pacate, sunt destul de multi. Motivele pentru care Make a reusit ar putea fi prezenta in Bucuresti, cunoasterea mai multor oameni din industrie si evenimentele pe care le organizeaza constant. Desigur, sunt lucruri importante, insa ceea ce cred eu ca a dus la aparitia albumului Hoinar prin Piata Matache este puterea lui Marius de a nu se da batut si de a crede in muzica folk. Albumul va beneficia de o lansare si la Iasi, intr-o seara de vineri, pe 15 februarie, de la ora 19, in Cafeneaua Alumni (sala 502 din Corpul R al Universitatii Al. I. Cuza), unde vor mai fi prezenti Daniel Iancu, Alexandra Andrei si Cosmin Vaman.

Marius Matache are marele merit de a fi lansat primul portal de muzica folk din Romania, Forever Folk, al carui project manager si redactor-sef ii este si acum. Pe langa numeroasele premii castigate la festivalurile din tara, aparitiile la tv si articolele din presa, Make (asa cum il alinta prietenii) tine un curs de audit la Facultatea de Geografie din Bucuresti, lucreaza in cercetare si a fost co-moderator al emisiunii Chef de vorbe de la Radio Romania Cultural. Este fondator al trupei Imperfect, alaturi de Madalin Giambasu, si membru fondator al proiectului Gashkademia de Folk. Si pe langa toate acestea, este si un exponent important al blogosferei bucurestene. 

Dupa aproape noua ani de activitate muzicala, Make a reusit sa realizeze primul sau album, Hoinar prin Piata Matache, ce contine 13 piese, la realizarea orchestratiilor colaborand cu Daniel Iancu (voci, block-flute), Madalin Giambasu (chitara), Ovidiu Mihailescu (chitara), Radu Tudoroiu (percutie), Stefan Craciun (chitara solo) si Petre Ciobanu (pian, orchestratii auxiliare – bass, tobe, instrumente de suflat, percutii). Titlul nu e ales la intamplare, asa cum explica autorul: "In primul rand, in facultate profesorii ma stiau drept "baiatul cu piata". In plus, trebuie ca macar la a 77-a spita sa fi fost cumva ruda cu celebrul macelar, deci e normal sa ne asociem. Apoi, albumul este o hoinareala stilistica si tematica, cele 13 piese de pe album incluzand elemente de folk clasic, dar si teme de blues, un banjo de country pur, un slap bass de funk, o balada rock, cu teme sociale, de dragoste sau satirice".

Marius Matache a tinut ca lansarea albumului sa aiba loc si la Iasi, oras in care a sustinut in ultima vreme macar un concert pe an. Ii va avea alaturi pe Daniel Iancu, producatorul, prietenul si cumatrul sau, precum si pe Alexandra Andrei si Cosmin Vaman, doi reprezentanti ai generatiei tinere din muzica folk pe care Make ii apreciaza. Intrarea va fi libera, cei prezenti avand posibilitatea sa-si achizitioneze primul album al interpretului.  

Resurse
Video: 

Marius Matache - Hai sa...

Marius Matache - Hai sa...

Marius Matache - Zmeul

Marius Matache - Zmeul

Marius Matache - Ce de vaci in Bucuresti

Marius Matache - Ce de vaci in Bucuresti
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Lun, 04/02/2013 - 20:33
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam