eveniment
Data: 
5 Apr 2013 - 22:00
Loc: 
Teatru Fix
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
Str. Cuza Voda nr. 10 (subsol)
Telefon: 
0743 915 868

Heion. Vis-a-vis de cosmos

Niste muzica degajata, care sa ii imprime weekendului vostru o senzatie de reverie? La (Teatru) Fix gasiti asa ceva vineri, 5 aprilie, incepand cu ora 22, iar asta pentru ca seara va suna intocmai cum vor vrea Heion, Christu & Ilie si Les Animaux. Pretul biletelor e rezonabil -  15 RON; astfel, fara ocolisuri, daca e sa ma intrebati pe mine, da, recomand evenimentul!

De tratament preferential pe afisul evenimentului are parte Heion, adica Razvan Ghenciu, un producator din Bucuresti care a entuziasmat nu putini ascultatori ai genului. Ce face el se cheama dub disco si nu disco, balearic, dar si house, funk plus boogie, descriind, in fine, o zona pe care o exploateaza cu vitalitate, dar fara exagerari.

Heion isi asociaza inregistrarile cu marci precum The Woods, Editorial, ISM Recordings, Los Grandes, Low Slung si Gazeebo International, iar EP-ul sau se numeste Roots.

Din cate se pare, i-a iesit un produs, ce-i drept, de nisa, pe care l-am ascultat cu detasare, fara a simti ca e nevoie sa investesc prea mult in el, ceea ce sugereaza, asadar, o maniera modesta, dar deloc saraca de a face muzica (nu e de mirare ca "Heion" inseamna in limba japoneza tocmai "pace"). Pentru ca acest Heion are cu siguranta simtul ala care ii spune pana unde se poate avanta cu experimentul, fara a suna fortat, dar intuind totodata si pana unde merge atentia publicului in sporadicele pasaje de liniaritate. Adesea, piesele lui Heion sunt asociate unor stari usor letargice, placuta linie bass-ului permitandu-ti sa te strecori dincolo de orice certitudine cotidiana, pentru a ajunge intr-un spatiu difuz, indulgent. Sample-uri cosmice, pline de subtilitati sonore. In definitiv, ceva de incercat!

Resurse
Video: 

Heion - Electric Jam

Heion - Electric Jam

Heion - For Two

Heion - For Two

Heion - Shine and Move

Heion - Shine and Move
Articol scris de Anca Roman | Mie, 03/04/2013 - 22:56
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman