articol
stats

Folk iesean de succes | Nu Acum

Nu Acum nu reprezinta o delimitare in timp, ci una dintre formatiile iesene care se bucura de recunoastere la nivel national, fiind foarte apreciata la festivalurile la care a participat. Multi ar putea spune ca folk-ul nu mai este de actualitate, ca vremurile in care salile erau neincapatoare pentru spectacolele lui Vasile Seicaru sau Victor Socaciu sunt demult apuse, insa formatia Nu Acum a reusit sa creeze un nou stil si are o noua abordare a muzicii folk.

Florin Onica - chitara si voce, Andrei Danila - chitara si voce, Adrian Gradinaru - vioara si voce, Codrin Vieriu - bass si Dan Vitcu - flaut, membrii trupei, sunt complet dedicati acestei pasiuni si toate activitatile lor graviteaza in jurul acestui ax central care il reprezinta muzica. Melodiile lor te fac sa alergi usor-usor prin gandurile tale, sa te inalti deasupra lucrurilor obisnuite si sa patrunzi in tine. Combinatia aparent improprie dintre timbrurile vocale pe care le au Florin si Andrei, acompaniate limpede din cand in cand de Adrian, aduce o sclipire care te ajuta sa distingi ceea ce este cu adevarat special de elementele comune.

Ultima realizare pentru Nu Acum o reprezinta obtinerea premiului intai la Festivalul national de muzica folk „Chira Chiralina”, desfasurat in perioada 7-9 noiembrie la Braila. Este cat se poate de normal ca dupa asemenea distinctii, membrii formatiei sa reuseasca sa duca la bun sfarsit cel mai mare vis al lor: lansarea unui album. Ar fi pacat sa nu existe posibilitatea de a asculta si in afara concertelor sau festivalurilor unele dintre versurile poeziilor lui Nichita Stanescu, Marin Sorescu sau George Toparceanu orchestrate magistral sau linii melodice cu texte compuse chiar de Florin Onica.

Nu Acum constituie o formatie completa pentru ca izbuteste sa conserve muzica folk si sa o aduca la un nivel modern, nedepasind granitele bunului simt; pentru ca cei cinci membri au atitudini simple, dar care impun respect, pentru ca toate cuvintele pe care le utilizeaza in melodii sunt atent selectionate si, nu in ultimul rand, pentru ca apara o prietenie care de 10 ani a reprezentat multe sentimente placute si reusite in plan profesional.

 

Resurse
Video: 

Live Moldavia Folk Fest 2008

Live Moldavia Folk Fest 2008

In gandul meu la TVR Iasi

In gandul meu la TVR Iasi
Audio: 

Nu Acum - Ea

Cantec singur

Articol scris de Dragos Bargaoanu | Mie, 19/11/2008 - 21:10
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam

Comentarii

suna foarte bine :)