eveniment
Data: 
10 Nov 2012 - 20:30
Loc: 
Underground Pub
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
Galeriile Comerciale „Stefan Cel Mare”
Telefon: 
0735.900.544

Controlul Tehnic de Calitate se face in Underground

Doc, Deliric si Vlad Dobrescu, adica CTC, vin simbata asta in Underground Pub. Evenimentul incepe la 20:30, in deschidere ii vom asculta pe baietii de la Misiune de Pedeapsa iar de after party se va ocupa DJ Grid. Biletul costa 20 de lei, insa primii 200 de platitori primesc o bere Ursus din partea casei.

Trupa CTC (Controlul Tehnic de Calitate) a fost infiintata la sfirsitul lui 1999 de catre L Doctor, Deliric 1 (fosti membri E.L.I.T.A.), Vlad Dobrescu si DJ Paul (Armada). La scurt timp dupa aceasta, au pus bazele uneia dintre primele case de discuri independente de hip hop, Facem Records.

In primavara lui 2002, Facem Records organizeaza concertul „Reanimare 101”, unde reuneste nume sonore ale hip hop-ului autohton, precum Da Hood Justice (actual Da Hood), K-Gula, Cedry2k, Nwanda, Khidja Cloud Society, Raku, Pirats Klan si CTC. In acelasi an apare si EP-ul semnat CTC & Cedry2k, „Secretul din Atom”, album care defineste stilul CTC. Vechii pasionati de hip hop tin minte si acum versurile puternice din „Legea Gravitatiei” (cu Vexxatu' Vexx, actual Norzeatic), „Terapie de Soc” (Cedry2k), „6 milioane” (cu K-gula) sau „Secretul din Atom” (prezenta in doua variante pe album). Ca fapte diverse, negativul piesei „Ipoteze” contine o interpretare a ultimei opere orchestrale pentru vioara compusa de Felix Mendelssohn, Violin Concerto in E minor, Op. 64, iar piesa „Terapie de soc” contine o monorima (prin repetarea grupului de litere „-ce”) cu peste 50 de cuvinte.

Urmatorul pas mare pentru CTC este albumul „Dificultati tehnice”, lansat in 2005. Mai mult de 10.000 de exemplare sint vindute, un numar impresionant, avind in vedere pirateria din tara. Albumul are un sunet mai nou, mai modern, insa asta nu inseamna ca lipsesc piesele cu un puternic mesaj social, precum „Bucuresti” (cu K-gula si Nai'gh'ba) sau „TV” (cu Raku).

In 2010, Doc isi lanseaza primul album solo, „Scapat de sub control”, pe care colaboreaza cu colegii de la CTC, dar si cu Maximilian, Guess Who, Raku, Cedry2k, Nwanda, Carbon si altii. In 2011 apare si „Inspectia Tehnica Periodica”, primul album solo al lui Deliric, la care contribuie si DocVlad DobrescuSilent StrikeRimaruMaximilianCedry2k, Stefan Matei (Les Elephants Bizzares), High Jet, FDD. In acelasi an apare si al doilea album solo al lui Doc, „Lucrare de control”.

In aprilie 2012, membrii CTC organizeaza un concert aniversar cu ocazia implinirii a 10 ani de la lansarea EP-ului „Secretul din atom”, eveniment la care sint prezenti si artistii cu care cei patru au colaborat de-a lungul anilor.

Dintre cei trei MC mereu am avut o afinitate pentru Deliric, asa ca nu-i de mirare ca, din ce-au scos in ultima vreme, cel mai mult m-a impresionat colaborarea sa cu Silent Strike pe piesa „Ambrozie”.

Resurse
Video: 

Misiune de pedeapsa (opening act)

Misiune de pedeapsa (opening act)

6 milioane

6 milioane

Scandal

Scandal
Articol scris de Ioan Stoleru | Joi, 08/11/2012 - 15:57
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ioan.stoleru