eveniment
Data: 
6 Aug 2015 - 22:00
Loc: 
Teatru Fix
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
Cuza Voda nr. 10 (subsol)

Concert Firma la Teatru Fix

FIRMA, trupa icon a rockului alternativ romanesc, spargea tiparele si redefinea standardele pietei muzicale de la inceputul anilor 2000, devenind emblema unei generatii marcate de piese precum La Orbire, Nimeni si Important. Joi, 6 august 2015, FIRMA revine in Iasi la Teatru Fix. Concertul incepe la ora 22:00, iar biletul costa 15 lei.

FIRMA a fost prima trupa romaneasca nominalizata la o sectiune internationala - "New Sounds of Europe” si invitata sa performeze la gala MTV European Music Awards, in 2007 la München, dupa ce in 2004 fusese nominalizata la MTV European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" si "Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards in 2005.

Videoclipurile acestor piese au pus in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii FIRMA, aprecierea lor la nivel international si national fiind dovedita de difuzarea lor pe VH1 si Mtv Europe si rulajul in heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone (ATOMIC TV, MTV, TVR).

In 2014, dupa o lunga perioada de creatie si detasare, Firma a revenit in forta si a daruit publicului un prim volum al albumului ”DESCANTECE”, lansat pe 16 octombrie, disponibil online pentru download GRATUIT.

Albumul ”Descantece - Vol. 1” si piesa ”Tot ce va fi (este scris)”, primul single de pe urmatorul volum, inclus deja in setlist-urile celor mai recente concerte, au starnit admiratia fanilor care asteptau demult aceasta revenire a trupei si fascinatia noilor generatii care acum descopera universul Firma. O dovada a aprecierii trupei in noul context este si premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care Firma l-a primit la Premiile SUNETE 2014 (1 noiembrie).

In toamna lui 2014, FIRMA a descantat mai multe colturi ale Romaniei (Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta), printr-un turneu national de promovare a noului material discografic”Descantece Vol.1 - Limited Edition Tour”, care a prilejuit o reintalnire cu publicul autohton.

Pe 14 februarie 2015, FIRMA a lansat videoclipul pentru single-ul Doua Suflete, o piesa cu un sound matur si complex, ce combina ritmurile trip-hop cu o linie de bas hipnotizanta si o lirica seducatoare si deopotriva meditativa.

Videoclipul Doua Suflete, regizat chiar de solistul trupei - Daniel ”Rocca” Stoicea, propune o abordare dintr-o perspectiva cinematografica. Free Space Films a asigurat productia materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa si-a pus amprenta asupra styling-ului clipului. Inca din primul weekend clipul a fost difuzat in heavy rotation pe HiT Music Channel si Music Channel.

DISCOGRAFIE:
2003 - ”La Orbire”
2007 - ”Exit”
2014 - ”Descantece - Vol.1”

Resurse
Video: 

Doua suflete

Doua suflete

Important

Important

Copiii cerului

Copiii cerului

La orbire

La orbire

Nimeni

Nimeni
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 04/08/2015 - 12:25
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa