eveniment
Data: 
31 Oct 2019 - 21:00
Loc: 
The Trumpets
stats
Telefon: 
0738 033 374

Concert de jazz „Dock In Absolute”

Centrul Cultural German Iaşi împreună cu The Trumpets, invită publicul la un nou concert extraordinar de jazz din seria „Iasi Jazz Nights” susţinut de trupa „Dock In Absolute”joi, 31 octombrie 2019, începând cu ora 21:00, la The Trumpets. Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei Marelui Ducat de Luxemburg în România şi cofinanţat de Ministerul Culturii din Luxemburg.

„Dock In Absolute” este unul dintre principalele trio-uri de jazz ale momentului, recent numit „Export Artist of the Year” de către „music:LX” din Luxemburg și „Trupa Anului” desemnată de Jazznews. Trio-ul  din Luxemburg și Belgia este alcătuit din Jean-Philippe Koch (pian), David Kintziger (bas) și Michel Mootz (tobe), trei tineri muzicieni care au adus un suflu  nou pe scena muzicală, promovând un stil inovativ şi aparte, care combină diferite genuri de jazz progresiv, clasic și rock, interpretând compozițiile proprii ale pianistului Jean-Philippe Koch.

Muzica lor este energică, variabilă, puternică, profundă şi bogată în nuanţe. Poate fi tensionată într-un moment și relaxantă în următorul, apoi evoluează din nou pentru a ajunge la sunete vibrante extraordinare. O varietate nesfârșită de note muzicale, adesea cu un tipar hipnotizant, care alternează pe un fundal puternic, cu o dinamică neîntreruptă. „Dock In Absolute” dovedește că muzica de jazz are o mulțime de povești de spus şi că ar trebui să i se permită reinventarea liberă.

Trio-ul a avut o evoluţie spectaculoasă şi rapidă, a participat la numeroase festivaluri de jazz din întreaga lume şi a reuşit într-un timp foarte scurt timp să atragă un număr copleşitor de fani de pretutindeni.

În turneul său internaţional „Dock In Absolute” ajunge şi în România, prima dată la Iaşi, unde îşi va prezenta şi noul album lansat  în luna mai „Unlikely”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 24/10/2019 - 01:06
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa