eveniment
Data: 
18 Oct 2015 - 20:00
Loc: 
La Baza
Bilet: 
25.00
stats
Adresa: 
Galeriile comerciale Stefan cel Mare, demisol
Telefon: 
0332.408.146

Concert Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & trupa SPAM la Iasi

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei si trupa SPAM revin cu un nou concert la Iasi dupa lansarea primului lor album, Drumul. Acesta va avea loc duminica, pe 18 octombrie, la ora 20 si va fi gazduit de barul La Baza de la demisolul Galeriilor Stefan cel Mare. Pretul unui bilet este de 25 lei.

Alexandra e din Negresti, judetul Vaslui, Cosmin e din Bacau. Amandoi au castigat cam tot ce se putea castiga in cadrul festivalurilor de folk din tara si, asa cum le sta bine unor artisti apreciati, au hotarat acum mai bine de patru ani sa colaboreze. Si bine au facut pentru ca au devenit un duo de luat in seama, premiile obtinute si in aceasta formula fiind o confirmare a faptului ca vocile lor se potrivesc foarte bine si au priza la public. Au cooptat-o mai apoi si pe Andreea Andrei, sora Alexandrei, cu ajutorul careia au adus imbunatatiri savuroase si prospetime multora dintre piesele cu care cei doi isi obisnuisera publicul.

In 2014, odata cu lucrul la albumul de debut, formula s-a extins si a beneficiat de mai multe sunete, transmise cu talc catre urechile ascultatorilor de instrumentele membrilor trupei SPAM: chitara electrica a lui Alex Cismaru, chitara bass purtata de Tudor Olaru si bataile delicate in cajon, tamburine si cinele semnate de Ciprian DiaconuPentru fanii hardcore ai folk-ului pur, aparitia acestor personaje nepoftite la masa cu un singur loc a chitarii clasice ar putea parea o aglomerare de sunete si idei, o exagerare, cam „prea mult”. Numai ca ceea ce canta Alexandra si Cosmin este mai mult decat folk, asa ca surplusul de ingrediente este perfect justificat.

La jumatatea lui 2015, a fost lansat albumul Drumul, realizat in studioul lui Victor Panfilov. Albumul combina intr-un mod extrem de potrivit cele doua tipuri de compozitii prin care s-a consacrat Cosmin: piesele vesele, cu texte in care integreaza cu iscusinta glumite inteligente - Can-clickNu sunt destul de trist sa fiu folkistFemeia fantasticaDe ce n-apar folkistii la televizor -, precum si melodiile de dragoste, in care exprima cu naturalete latura sa sensibila prin versuri cu multa incarcatura emotionala - A taPutin cate putinO mie si unaImi umplu tacerile cu ea sau Cea mai frumoasa fata din lumeLa scurt timp, a aparut si primul videoclip in aceasta formula, pentru piesa Cele mai frumoase.

Resurse
Video: 

Concert lansare Drumul la Iasi

Concert lansare Drumul la Iasi

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & trupa SPAM - O mie si una

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & trupa SPAM - O mie si una

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & trupa SPAM live

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & trupa SPAM live
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Lun, 12/10/2015 - 12:46
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam