eveniment
Data: 
15 Jun 2013 - 21:00
Loc: 
Underground
Bilet: 
30.00
stats
Adresa: 
Galeriile Stefan cel Mare, la demisol
Telefon: 
0735004001

Concert Alexandrina Hristov la Iasi

Un nou concert marca Alexandrina Hristov va avea loc la Iasi. Underground este de aceasta data locul care o va gazdui sambata seara, pe 15 iunie, de la ora 21. Pasionata in aceeasi masura de muzica, pictura si poezie, Alexandrina reuseste sa creeze de fiecare data o atmosfera inconfundabila in cadrul recitalurilor pe care le sustine. Intrarea este 30 de lei.

Alexandrina Hristov s-a nascut in Chisinau, iar in clasa a treia a inceput sa cante oriunde avea ocazia - la scoala, examene, concerte sau acasa, cand familia primea musafiri. S-a lasat de scoala de muzica si s-a inscris la Colegiul de Arte Plastice, iar dupa absolvire la Facultatea de Design, dar nu s-a lasat de muzica. A inceput sa scrie versuri la 13 ani, paradoxal sau nu, chiar dupa ce s-a stins din viata mama ei, o femeie "foarte frumoasa din toate punctele de vedere, si in interior, si in exterior". Si-a facut debutul in lumea muzicala prin intermediul filmului documentar Trois femmes de Moldavie, realizat de Paul Cuzuioc si in care ea a fost una dintre protagoniste, melodiile "Printre flori", "Roule Taxi" si "Fata merge pe jos" fiind incluse pe coloana sonora.

S-a mutat apoi in Romania, stabilindu-se la Bucuresti si devenind una dintre cele mai apreciate artiste. Stilul muzical este o simbioza intre jazz, soul, pop acustic si chiar rock contemporan, venind cu elemente inovatoare atat la nivelul compozitiei, cat si in ceea ce priveste versurile. Primul album al sau a fost lansat in aprilie 2009, intitulandu-se Om de lut si despre care artista spune ca "este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult bemol decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat-Frumos... iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina". Cel mai nou videoclip este dedicat melodiei Pijamale reci.

In concertele din ultima vreme, Alexandrina urca pe scena alaturi de o trupa formata din Petre Ionutescu - trompeta si clape, Gabriel Almasi - chitara electrica si acustica, Fisa - chitara acustica si electrica, Ursu - chitara bass si Norbi - tobe.

Resurse
Video: 

Alexandrina - Tu esti cea mai frumoasa parte (live)

Alexandrina - Tu esti cea mai frumoasa parte (live)

Alexandrina - Orasul Umbre

Alexandrina - Orasul Umbre

Alexandrina - De cand am plecat

Alexandrina - De cand am plecat
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Mar, 11/06/2013 - 14:43
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam