eveniment
Data: 
25 Jan 2013 - 20:00
Loc: 
Underground Pub
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
Galeriile Stefan cel Mare, demisol
Telefon: 
0735004001

Cleg, Zone s.a.m.d.

Ati putea face multe intr-o vineri seara. Dar ati putea merge, totusi, sa ascultati o muzica dubioasa – in mintea mea, un compliment – in Underground Pub. Si stiu ca par cat se poate de subiectiva cand zic ca muzica frateluiNord, garantata de altfel si de Brain Events, e cea mai buna varianta antirutina pentru seara de 25 ianuarie – dar am injghebat cateva argumente mai jos. In fine, ar fi o seara care ar costa 15 lei si ar incepe dupa ora 20:00.

Si sa vedem pe cine mergem sa ascultam. Pe Cleg si Zone, adusi la un loc de o aglomeratie de stiluri ce dau in electro, in idm, hip-hop si-ajung inspre experimental si alte modalitati tangentiale de exprimare muzicala. Care suna curat prin suprapunerea lor pe niste versuri neglijent-poetice, cu mici vulgaritati care le fac firesti. Ale lui Cleg sunt – clare si fara a se ambala prea mult si pline de-o lentoare urbana, inteligenta care pe mine ma incanta, colegul lui, Zone, fiind cel care compune aceste sunetele deconcentrante ale frateluiNord. Puneti la socoteala si niste visuals adecvate si imaginati-va cum va fi atmosfera.

Nu de putina vreme insista frateleNord pe acest gen revigorant de muzica. Inca din 2006, de pe vremea RapPace, pe cand se lansa primul material – “Intre oglinzi” – fratii nordici deveneau vizibili in aria in care se desfasurau (si, iata, pe buna dreptate ca ma incurcau Gemenii lor). In 2009, avertizau cu “Nu ma face sa ma ridic la tine”, “Morfina” era experienta lui 2010, ca apoi sa ajunga la “Marea nordului” in 2011, iar anul trecut – cand deja spusesera cate ceva - ziceau un “SAMD” (de unde pleaca/unde ajung stiu ei mai bine si o arata pe site-ul lor). In tot timpul acesta, au facut schimb de idei cu nume precum Dj Vasile, Matze, Rolf, Brazda lui Novac – la urma urmei nu-i nici nordul inflexibil, oricat ar parea.

Va mai spun ca avem warm-up cu Boala, Dezertor, Technical Base si Secna. Mergem? Dati o tura prin cateva piese-mostra frateleNord si-apoi va hotarati.

Resurse
Video: 

frateleNORD - Si asa mai departe

frateleNORD - Si asa mai departe

frateleNORD - Mai

frateleNORD - Mai
Articol scris de Anca Roman | Lun, 21/01/2013 - 21:39
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman