eveniment
Data: 
23 Oct 2015 - 19:00
Loc: 
Aula Bibliotecii Centrale Universitare
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
str. Pacurari nr. 4

Alchimia toamnei ajunge la Iasi

Alchimia toamnei este un spectacol de muzica si poezie, pus in scena de Marius Matache si Sorin Poclitaru in octombrie 2013. Desfasurat pentru al treilea an consecutiv, de aceasta data Alchimia toamnei va avea parte de doua premiere: va avea loc in afara Bucurestiului si va avea si invitati, pe Stefania Iacob si alti patru tineri folkisti implicati in proiectul Viitor de 7 stele. Evenimentul se va intampla vineri, pe 23 octombrie, de la ora 19, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu. Pretul biletelor este de 20 lei.

„Pentru ca Alchimia toamnei nu e doar despre mine si Sorin si nu e doar despre cei de pe scena, indiferent de numele lor, de varsta lor sau de nivelul lor. Alchimia toamnei e un motiv sa aducem pe aceeasi scena muzica cu suflet, poezia si oamenii care vor sa ofere. Puteam sa fim doar eu si Sorin, ca si pana acum, dar am spus sa oferim oamenilor muzica folk din doua zone diferite, astfel ca a venit alaturi de noi Stefania. Apoi, daca tot avem 7 copii talentati in tabara de la Gura Humorului, am zis sa cooptam 4 dintre ei, ca sa fim… tot 7 si la Iasi. Impuscam doua rate dintr-un foc – tabara de lucru si aparitie live pentru ei”, scrie Marius Matache pe blogul lui personal.

Marius Matache are marele merit de a fi lansat primul portal de muzica folk din Romania, ForeverFolk, al carui project manager si redactor-sef ii este si acum. Dupa aproape noua ani de activitate muzicala, Make a reusit sa lanseze in 2013 primul sau album, Hoinar prin Piata Matache, cu 13 piese care includ elemente de folk clasic, dar si teme de blues, un banjo de country pur, un slap bass de funk si o balada rock, abordand teme sociale, de dragoste sau satirice. In februarie 2014, apare si primul videoclip al sau, piesa aleasa fiind Cat de mult.

Sorin Poclitaru a publicat prima sa carte de poezii in 2009 si de atunci nu s-a mai oprit. Peste 60 de interpreti ai muzicii folk au compus melodii pe versurile sale, a reusit sa organizeze peste 500 de concerte folk, un concurs de poezie si doua festivaluri de muzica folk si are un album colectiv de folk, intitulat Folk din pana mea, care include 19 piese pe versurile sale cu vocile si chitarele unora dintre cei mai cunoscuti folkisti contemporani.

Intre Marius Matache si Sorin Poclitaru exista o colaborare inceputa cu mult timp in urma, materializata prin concerte si proiecte culturale, in care muzica folk a primit partea leului. In plus, Marius a compus suficient de multe piese pe versurile lui Sorin, astfel incat s-a nascut ideea unui spectacol comun. In cadrul Alchimiei toamnei, Marius Matache va canta piese pe versuri de Sorin Poclitaru, iar acesta va insera in spectacol cateva calupuri de poezii proprii. De altfel, intre cei doi artisti exista mai mult decat o colaborare. Exista o alchimie aparte, specifica prietenilor, pe care va invit sa o descoperiti vineri seara, la BCU.

Invitata celor doi, Stefania Iacob, este o tanara de 17 ani din Botosani, cu un viitor ce se anunta promitator in muzica folk. Anul trecut si-a lansat primul album, intitulat De dorul ochilor caprui, ce cuprinde opt piese pe versurile lui Sorin Poclitaru.  

Biletele pentru eveniment pot fi achizitionate de la magazinul Bobo Shop din Palas Mall sau la intrarea in Aula BCU, inainte de spectacol.

Resurse
Video: 

Marius Matache - Balada pentru bormasina si tarnacop

Marius Matache - Balada pentru bormasina si tarnacop

Sorin Poclitaru recita M-au hackerit

Sorin Poclitaru recita M-au hackerit

Marius Matache - In Beijing

Marius Matache - In Beijing
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Sam, 17/10/2015 - 10:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam