eveniment
Data: 
7 Apr 2017 - 19:45
8 Apr 2017 - 19:45
9 Apr 2017 - 19:45
10 Apr 2017 - 19:45
11 Apr 2017 - 19:45
12 Apr 2017 - 19:45
13 Apr 2017 - 19:45
Loc: 
Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Viva

Propunerea Irlandei la Premiile Oscar de anul acesta, Viva, in regia lui Paddy Breathnach, va premiera in acest weekend. Filmul este o co-productie Irlanda-Cuba, iar producatorul executiv este Benicio del Toro. Actiunea este plasata in Cuba contemporana, iar filmul este o poveste de dragoste plina de tandrete. La Iasi va rula incepind de vinerea aceasta, 7 aprilie, pina joi, 13 aprilie, in fiecare seara de la ora 19:45 la Cinema Victoria. Pretul unui bilet este 8 lei.

Am fost inspirat sa fac Viva cand am vazut cateva spectacole cu travestiti in Havana. Un cearsaf atarnat in spatele unei curti periferice si un singur bec au creat din nimic un teatru si o lume a viselor. Aceasta putere de transformare si de creatie a fost determinata de dorinta de a-si exprima identitatea printr-o voce pasionala, bruta, netulburata. A fost o experienta naucitoare”, a declarat Paddy Breathnach, regizorul filmului.

Jesus isi castiga existenta prestand servicii de machiaj si coafat pentru o trupa de travestiti din Havana, dar visul lui este sa ajunga in lumina reflectoarelor. Cand in sfarsit obtine sansa de a fi pe scena, un strain iese din multime si ii loveste. Strainul este tatal lui, Angel, un fost boxer, absent din viata lui Jesus timp de 15 ani. In timp ce Jesus si Angel se lovesc de asteptarile lor diferite, Viva se transforma intr-o poveste delicata de dragoste dintre un tata si un fiu care se lupta sa se inteleaga unul pe celalalt pentru a deveni din nou o familie.

Am vrut sa spun o poveste in care putem gasi lumina intr-un loc intunecat si ceea ce este perceput ca slabiciune se transforma in putere”, a adaugat regizorul. Din distributie fac parte actorii cubanezi: Jorge Perugorría (Angel), Luis Alberto García (Mama) si Héctor Medina (Jesus),

Din 7 aprilie 2017 filmul este distribuit in cinematografele din România de Freealize. Viva a fost proiectat in avanpremiera extraordinara la Bucuresti la finalul anului trecut, in cadrul festivalului Pelicula – Latin American Film & Experience.

 
Resurse
Video: 

Viva [trailer]

Viva [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 06/04/2017 - 12:54
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa