eveniment
Data: 
16 May 2017 - 18:00
17 May 2017 - 18:00
18 May 2017 - 18:00
25 May 2017 - 19:00
26 May 2017 - 19:30 - 1 Jun 2017 - 19:30
Loc: 
Ateneul Tatarasi / Cinema Republica
Bilet: 
6.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila / Str. Lapusneanu, nr. 12

Vara s-a sfarsit

Lungmetrajul „VARA S-A SFARSIT”, in regia lui Radu Potcoava, ruleaza in Iasi in aceasta saptamana. Cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoava, primul film romanesc din ultimii 25 de ani in care personajele principale sunt interpretate de copii, a avut premiera mondiala anul trecut, in cadrul Festivalului International de Film de la Montréal. In Iasi se vede la Cinema Victoria, pina joi, in fiecare seara de la ora 18. Pretul unui bilet este 8 lei. UPDATE: Filmul va mai fi proiectat joi, 25 mai, ora 19, la Ateneul Tatarasi. Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi AICIFilmul mai ruleaza la Cinema Republica intre 26 mai - 1 iunie de la ora 19:30 (pretul unui bilet este 6 lei).

Actiunea din „VARA S-A SFARSIT” are loc intr-un mic oras de la malul Dunarii, in timpul vacantei de vara. Mircea (Nicholas Bohor) accepta sa-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) sa-si insceneze rapirea si sa-si santajeze un tata absent, nerealizand consecintele pe care astfel de jocuri le pot avea.

Vara s-a sfarsit este un film despre copilarie. Despre cum era in anii '90, cand nu aveam nici smartphone-uri, nici tablete si nici Facebook. Cand sa fii online insemna sa iesi in curtea scolii, maidanul din spatele blocului era cel mai tare afterschool, iar blugii largi si sapca cu Chicago Bulls erau cel mai tare status (si un statement, in acelasi timp). Am facut acest film cu gandul la prietenii mei din copilarie si la copilaria mea, implicit. Sunt sigur ca fiecare dintre noi am avut in preajma cate un Alex pe care sa il admiram sau o Ioana de care sa fim indragostiti in secret si, mai ales, poate unii dintre noi am fost chiar Mircea, copilul cuminte si tacut. Imi doresc ca filmul sa ne aduca aminte de ei si de noi, fie chiar si pentru un moment”, declara regizorul Radu Potcoava.

Din distributie fac parte actorii: Nicholas Bohor, Dan Hurduc, Ofelia Popii, Serban Pavlu, Valentin Popescu, Virginia Rogin, Dorian Boguta, Crina Tofan si Mihai Albu. Regizat de Radu Potcoava, dupa un scenariu al Cristinei Bilea, filmul are imaginea realizata de Oleg Mutu si montajul de Catalin Cristutiu, Malina Ionescu semneaza scenografia, iar Svetlana Mihailescu costumele. Pelicula are muzica originala compusa de Cristian Calin, integrata in coloana sonora realizata de Alex Dragomir.

VARA S-A SFARSIT” este produs de Velvet Moraru, prin ICON production, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si suportul financiar al Cinema City.

Resurse
Video: 

Vara s-a sfarsit [trailer]

Vara s-a sfarsit [trailer]

Recenzii


Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 16/05/2017 - 12:41
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa