eveniment
Data: 
9 Mar 2018 - 18:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Vara lui 1993

Propunerea Spaniei la Oscar, Vara lui 1993 a regizorului catalan Carla Simon, ajunge saptamina aceasta si la Iasi. Dupa premiera de la Berlin de anul trecut si nominalizarea la European Film Awards (Oscar-urile europene) pentru Cel mai bun Debut, se vede vineri, 9 martie, de la ora 18 la Cinema Ateneu. Pretul unui bile teste 12 lei si se poate cumpara si online de pe ateneuiasi.ro

Filmul regizorului catalan, Carla Simón, proiectat la ultima editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), a avut premiera in 2017 la Festivalul de Film de la Berlin, in cadrul sectiunii Generation, acolo unde a si castigat GWFF Best First Feature Award. Filmul a fost apreciat la nivel international, s-a evidentiat in cadrul Premiilor Goya (premiul pentru cel mai bun debut regizoral - Carla Simón, premiul pentru cea mai buna actrita debutanta – Bruna Cusi, premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar – David Verdaguer) si a fost propunerea Spaniei pentru Premiile Oscar.

Vara lui 1993 este o poveste care porneste din experienta personala a regizorului, fiind un film despre durere si acceptare care ne reaminteste noua, adultilor, ca avem tendinta de a subestima copiii atunci cand vine vorba de receptivitatea si inteligenta lor la varste fragede.

Actiunea se desfasoara in Spania, vara lui 1993. Frida are sase ani si, dupa decesul parintilor, trebuie sa infrunte prima vara alaturi de noua sa familie adoptiva. Inainte de sfarsitul verii petrecute in provincia catalana, fata trebuie sa invete sa-si controleze emotiile, iar parintii trebuie sa invete sa tina la ea ca la propria lor fiica.

Resurse
Video: 

Vara lui 1993 [trailer]

Vara lui 1993 [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 06/03/2018 - 14:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa