eveniment
Data: 
16 Nov 2016 - 18:00
Loc: 
Centrul Cultural German (sala Bertold Brecht)
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi 38

The Poll Diaries

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German miercuri, 16 noiembrie 2016, incepand cu ora 18:00, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german The Poll Diaries (Germania, 2010) in regia lui Chris Kraus, lungmetraj dublu premiat la Festivalul de Film de la Roma. Filmul va fi subtitrat in limba romana si va dura 2h si 19 minute. Intrarea este libera.

Sinopsis: Dupa moartea mamei sale, Oda in varsta de 14 ani se intoarce din Siering in Estonia la tatal sau german si petrece ultimele zile inainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial. Oda nu isi gaseste locul in aceasta familie, se interiorizeaza mai degraba, prefera sa citeasca, sa scrie si sa exploreze imprejurimile. Astfel il descopera intr-o biserica mica si darapanata pe un anarhist estonian grav ranit. Ea il ascunde de soldatii rusi,  il ajuta si il ingrijeste in secret pe podeaua de lemn de deasupra laboratorului tatalui ei.
 
Cu toate ca se explica in introducere, ca ar fi o poveste adevarata, filmul se bazeaza vag pe memoriile autoarei Oda Schaefer (1900-1988), matusa de gardul II a regizorului, pe care ea le-a publicat sub titlul  Auch wenn du träumst, gehen die Uhren. The Poll Diaries sau simplu Poll este cel mai costisitor film realizat vreodata in Estonia, acesta avand numeroase nominalizari si  castigand o serie de premii in festivaluri precum German Film Awards, German Film Critics Association Awards, Rome Film Fest si Bavarian Film Awards.
 
Chris Kraus s-a nascut in Goettingen, Germania si a studiat la Academia Germana de Film si Televiziune din Berlin, unde momentan este profesor. Fiindu-i recunoscute initial aptitudinile de scenarist, Kraus a dat lovitura cu debutul sau in lungmetraj, Scherbentanz (Shattered Glass, 2002), care a fost multi-premiat la Festivalul de Film din Bavaria. Ce-al de-al doilea film al sau, Vier Minuten (Four Minutes, 2006), a fost una dintre cele mai de succes productii germane din ultimii ani, castigand peste 50 de premii la festivaluri din Germania si din strainatate. Acesta a lucrat vreme indelungata la realizarea filmului The Poll Diaries, pornind de la ideea originala, la pre-productie si pana la filmarea propriu-zisa trecand aproximativ 14-15 ani.
 
In The Poll Diaries, Kraus isi continua traditia prin care alege sa introduca tinere talente in productiile sale: dupa ce a folosit-o pe Hannah Herzsprung in filmul Four Minutes, acuma vom avea ocazia sa o vedem pe Paula Beer in rolul lui Oda von Siering, protagonista adolescenta din The Poll Diaries.
 
Eveniment organizat cu sprijinul Institutului Goethe.
Resurse
Video: 

The Poll Diaries [trailer]

The Poll Diaries [trailer]
Articol scris de Ligia Prodan | Lun, 14/11/2016 - 16:59
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ligia.prodan