eveniment
Data: 
26 Jul 2019 - 21:00
Loc: 
Cimitirul Eternitatea
stats

Plimbare prin Eternitate

Proiectul “Eternity 143”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România - în parteneriat cu Altiaşi.ro - și co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.) prezintă Cimitirul “Eternitatea” ca spațiu al memoriei comunitare ce relevă în cei 143 de ani de existență o bună parte din evoluţia istorică şi culturală a orașului Iași.

143 este și numărul personalităților de anvergură locală și națională şi care vor fi prezentate pe site-urile culturale www.AltIasi.ro și www.iasimulticultural.ro. în perioada 26 iulie – 2 noiembrie. Articolele, fotografiile și hărțile care marchează locul monumentelor funerare de interes se vor constitui într-o bază de date utilă iubitorilor de informație istorică și turiștilor.

Proiectul va fi lansat vineri, 26 iulie 2019, ora 21.00, la Cimitirul Eternitatea, în cadrul evenimentului „Plimbare prin Eternitate”, prin premiera filmului de prezentare a cimitirului realizat de scenarista şi regizoarea Alina Tiţei Ioncioaia. Va urma apoi un scurt dialog cu publicul după care toţi cei prezenţi la eveniment vor fi invitați la o plimbare inedită prin cimitir ghidaţi de istorici, specialiști și oameni ai artelor. Turul va fi reluat la începutul lunii noiembrie, când este programat evenimentul de închidere al proiectului. Pe site-urile menționate veți regăsi scurte materiale video IN MEMORIAM, realizate - în urmă cu opt ani - cu doi oameni ai Iașului și ai Eternității: Ion Mitican și Olga Rusu.

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 19/07/2019 - 20:10
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa