eveniment
Data: 
7 Sep 2011 - 18:00
Loc: 
Casa de cultura "Mihai Ursachi"
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Pianul lui Jane Campion

Clubul Cinefililor va asteapta la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iasi sa vizionati si sa discutati filmul Pianul, miercuri, 7 septembrie de la ora 18.00, in cadrul unui medalion Jane Campion.

Pianul ("The Piano", 1993 - color - 121 minute) este o drama despre un pianist mut si fiica lui, actiunea petrecandu-se la mijlocul secolului al 19-lea intr-o zona ploioasa, mlastinoasa, de frontiera de pe coasta de vest a Noii Zeelande. Filmul a fost scris si regizat de Jane Campion, in distributie aflandu-se Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill si Anna Paquin. Pelicula are o coloana sonora semnata de Michael Nyman, care a devenit rapid bestseller. Hunter a interpretat singura partiturile de pian din film si totodata a servit ca profesor de limbajul semnelor pentru Paquin.

Jane Campion a devenit prima femeie care a castigat Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, desi n-a putut sa-l primeasca personal deoarece trebuia sa nasca. Pianul a castigat trei premii OscarBest Actress pentru HunterBest Supporting Actress pentru Paquin si Best Original ScreenplayPaquin, care avea la acea vreme doar 11 ani, a devenit a doua cea mai tanara castigatoare a Oscarului pentru Best Supporting Actress dupa Tatum O'Neal, care l-a castigat in 1974 pentru Paper Moon, la 10 ani.

Ca fapt divers, Pianul este ultimul film pe care Kurt Cobain, fostul lider al trupei Nirvana, l-a vizionat inainte de a se sinucide.

Articol scris de Daniela Abageru | Lun, 05/09/2011 - 03:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului daniela.abageru