eveniment
Data: 
7 Mar 2018 - 18:00
19 Mar 2018 - 18:00
21 Mar 2018 - 18:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Lumina dinauntru (Un beau soleil interieur)

„Lumina dinauntru”, regizat de celebra realizatoare de film Claire Denis (Beau Travail, White Material), cu premii la Berlin si Cannes, a fost premiat anul trecut pe Croazeta cu premiul SACD. Filmul e o comedie romantica cu Juliette Binoche si Gérard Depardieu in rolurile principale. La Iasi se vede la Cinema Ateneu pe 7 martie, de la ora 18. Pretul unui bilet este 12 lei si se poate cumpara si online de pe site-ul ateneuiasi.ro UPDATE: Filmul mai ruleaza la Ateneu pe 19 si 21 martie de la ora 18.

„Lumina dinauntru” , comedia romantica preamiata la Cannes 2017 cu premiul SACD ne provoaca la a ne descoperi frumusetea din suflet, lumina din interior. Asadar, regizoarea Claire Denis, avandu-i drept actori principali pe doi dintre cei mai populari actori francezi din toate timpurile, Juliette Binoche si Gérard Depardieu, o pune in centrul atentie pe Isabelle, o parizianca divortata, aflata in cautarea marii povesti de dragoste a vietii ei. Artista din Paris, mama divortata, ea cauta iubire si reprezinta imaginea tuturor celor care cauta iubire, acea forma ideala de dragoste, greu de gasit.

Regizoarea Claire Denis marturiseste ca si-a imaginat personajul Isabelle (Juliet Binoche) ca pe o Casanova, si inca de la inceput acesta a fost bine conturat in mintea sa: „Bruneta, foarte feminina, cu cizme inalte - o expresie a dorintei care exista in ea. Ii intuim coapsele intre fusta scurta si partea de sus a cizmelor. Poarta o tunsoare bob, ca femeile razboinice Mystic - acele stencils monocrome pe care le vedeai desenate pe strazi in anii '80. Am avut in minte si personajele Crepax: cu parul scurt, inchis la culoare, si o puternica aura erotica. O femeie fara tabuuri, nici nimfomana, nici prostituata. Isabelle stie, de asemenea, ca - in cautarea dragostei adevarate - ai si momente in care plangi. M-am saturat de personaje de film care sunt invariabil eroice. Nu poti fi mereu asa. Isabelle nici macar nu se mai straduieste sa fie astfel. Este o femeie care vede distanta dintre ceea ce ea cauta intr-un barbat si ceea ce poate gasi. Acest decalaj se inrautateste din ce in ce mai mult pe parcursul diferitelor sale intalniri, „fragmentele” ei. Isabelle nu este insa o versiune feminina a lui Don Juan: o seducatoare depresiva, prada unei dependente care sa o omoare incet. Ea este mai mult o Casanova, o hedonista, dar pentru ca este femeie, ramane discreta“, explica regizoarea Claire Denis.

Resurse
Video: 

Lumina dinauntru [trailer]

Lumina dinauntru [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 06/03/2018 - 14:14
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa