eveniment
Data: 
22 Feb 2016 - 19:00
23 Feb 2016 - 19:00
24 Feb 2016 - 19:00
25 Feb 2016 - 19:00
Loc: 
Cinema Republica / Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Str. Lapusneanu, nr. 12 / Piata Unirii

Jurnalul unei cameriste

Lea Seydoux (La vie d'Adele) revine pe marile ecrane cu rolul principal din Jurnalul unei cameriste. Cel mai recent titlu al lui Benoit Jacquot a fost nominalizat anul trecut pentru Ursul de Aur la Berlinale si a avut premiera in Romania vinerea aceasta. La Iasi se vede pina joi la Cinema Victoria de la ora 17:15 (pretul unui bilet este 8 lei) si la Cinema Republica de la ora 19 (pretul unui bilet este 6 lei).

Inceputul secolului XX. Celestine (Lea Seydoux), o tinara frumoasa si ambitioasa, extrem de rivnita pentru frumusetea ei, lucreaza ca o camerista pentru un cuplu bogat in Franta, familia Lanlaire. Filmul stigmatizeaza sclavia moderna la care sint supusi slujitorii si dezvaluie dedesubturile deocheate ale burgheziei. Personajele sint observate prin ochii Celestinei, cea care nu se lasa pacalita si vede dincolo de aparente, iar la final e gata „sa-l urmeze pina la crima” pe gradinarul Joseph, pentru care simte o fascinatie aparte.

Dupa gigantii Jean Renoir si Luis Buñuel, regizorul Benoit Jacquot vine cu o noua adaptare a romanului lui Octave Mirbeau, Jurnalul unei cameriste. Infatisindu-ne viata de zi cu zi a unui micut si linistit sat de linga Parisul decadent, filmul face o incursiune prin vietile si soarta personajelor apartinind de doua grupuri sociale opuse.

Benoit Jacquot (1947) este un regizor si scenarist de film de origine franceza care are o cariera vasta in cinema-ul european. Nascut in Paris, Jacquot si-a inceput cariera fiind asistent de regizor pentru filmele lui Marguerite Duras si Nathalie Granger, precum India Song, ajungind in anul 1973 sa fie actor in scurtmetrajul La Soeur du cadre. Si-a inceput cariera de regizor si scenarist cu filmul The Musician Killer, avind-o in rolul principal pe actrita Anna Karina, in anul 1975.

A regizat peste 40 de filme, iar dintre acestea merita mentionate La Désenchantée (1990) si A Single Girl (1995). Filmul sau, Farewell, my queen, a deschis cea de-a 62-a editie a Festivalului International de la Berlin, in februarie 2012, iar filmul Three Hearts a fost selectat in competitia oficiala pentru Leul de Aur la cea de-a 71-a editie a galei Festivalului de Film de la Venetia.

Resurse
Video: 

Jurnalul unei cameriste [trailer]

Jurnalul unei cameriste [trailer]
Articol scris de Ligia Prodan | Lun, 22/02/2016 - 02:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ligia.prodan