eveniment
Data: 
26 Apr 2012 - 19:00
Loc: 
Cafeneaua Maideyi
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi, nr. 37

HR Manager si Jean Negulesco la Cafekultour

In cadrul Cafekultour editia 2012 exista si citeva proiectii de film, printre care Misiunea directorului de resurse umane care poate fi vazut in Maideyi pe 26 aprilie la ora 19:00. Intrarea e libera, iar evenimentul include si o intilnire cu actorul roman Julian Negulesco, care are un rol secundar in acest film.

Directorul de resurse umane al unei companii de panificatie intra intr-o incurcatura birocratica si (oarecum) existentiala in momentul in care o angajata a respectivei brutarii moare. Acuzat de un jurnalist ca nu are grija de proprii salariati, acesta incearca sa repare, public, situatia creata. Desi femeia nu mai lucra acolo de vreo luna, insoteste sicriul in Romania (tara de origine a defunctei) si incepe un road-movie care ne poarta prin toate peisajele mioritice posibile.

The Human Resource Manager – titlul original – e o coproductie israeliano-romana. Regizorul e evreu, Eran Riklis (cistigator al Premiului Publicului la Berlin, in 2008), dar din considerente narative, mai bine de jumatate din actiunea filmului se petrece pe tarim romanesc si in grija lui Tudor Giurgiu (Libra Film). In afara de deja amintitul Negulesco, cele mai multe roluri sint jucate de actori evrei cu Mark Ivanir pe post de manager.

E important de mentionat ca avem de-a face cu o ecranizare dupa romanul lui Abraham Yehoshua, aparut si in traducere romaneasca in 2011 la Polirom. O alta informatie importanta si poate convingatoare pentru posibilii spectatori e ca acest film a fost propunerea Israelului la Premiile Oscar in 2011 si a cistigat Premiul Publicului la Locarno in acelasi an!

Resurse
Video: 

Trailer

Trailer
Articol scris de Iosif Prodan | Lun, 23/04/2012 - 04:32
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif