eveniment
Data: 
9 Nov 2008 - 22:00
Loc: 
Libraria AvantGarde
stats
Adresa: 
Lapusneanu 16
Telefon: 
0771 265 335

Greta Garbo deschide serile de film de la Avant Garde

Duminica, 9 noiembrie, incepand cu ora 20, iubitorii de arta vor putea urmari filme vechi, mai putin popularizate sau uitate de-a dreptul, si asta nu din cauza calitatii echivoce. Libraria Avant Garde isi propune sa transforme serile de duminica intr-unele in care parfumul fin al filmului interbelic si din perioada "flower-power" sa se amestece cu cel al aromelor ceaiului. "Este un proiect-pilot la care asteptam, in primul rand, publicul nostru obisnuit, adica iubitorii de frumos si nu neaparat cinefilii", a spus Bogdan Ojog, proprietar al librariei.

In fiecare saptamana va fi proiectat un film, la care publicul va avea acces gratuit. "In functie de audienta pe care o vom avea in prima saptamana, vom introduce poate un sistem de rezervari. In orice caz, duminica aceasta vom incerca sa facem rost de mai multe scaune, pentru a permite unui numar cat mai mare de persoane sa asiste", a adaugat Bogdan.

Primul dintre filmele alese este "Regina Cristina", cu Greta Garbo in rolul monarhului indemnat sa isi calce pe inima si sa accepte casatoria cu cineva "potrivit" pentru conditia ei. Regina ce a venit la tronul Suediei la cinci ani va incalca insa regulile si se va aventura intr-o poveste de dragoste cu un emisar spaniol ce nici macar nu ii impartaseste religia, atat de importanta in cercurile de sange albastru.

 

Resurse
Video: 

Trailer 1933

Trailer 1933
Articol scris de Alexandru Andronic | Vin, 07/11/2008 - 14:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

Este o idee cum nu se poate mai superba.Sa oferi filme vechi , sa le revezi , mai ales alaturi de prieteni este frumos.Succes pe mai departe organizatorilor.
Pacat cu nu este locatia mai mare, dar asta ii da librariei/cafenea un aer si mai aparte.
Un eveniment care a iesit foarte bine, spatiul mic a permis vizionarea in liniste si intr-o oarecare intimitate a unuia dintre cele mai bune filme alb/negru din perioada interbelica vazute de mine. Sunt foarte curios care va fi urmatorul film selectat de cei de la AvantGarde si in care duminica va avea loc urmatoarea seara de film in librarie.