eveniment
Data: 
8 Feb 2012 (All day) - 9 Mar 2012 (All day)
Loc: 
Institutul francez
stats
Adresa: 
Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr.26, Iasi

Filmul creste cu TRES COURTS

Anul acesta, la Iasi, va avea loc cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Foarte scurt Metraj „Tres Courts”, eveniment organizat de Institutul francez si integrat intr-un demers international original, interactiv care urmareste promovarea realizatorilor de film aflati la inceput de drum. De aceea apelul de inscriere la festival se adreseaza atat amatorilor cat si profesionistilor in productia de cinema, studenti la film si arte vizuale sau pur si simplu spirite creative cu idei fantastice, care locuisc sau isi desfasoara activitatea in regiunea Moldovei (judetele Galati, Vrancea, Vaslui, Barlad, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani).

Acestia sunt invitati sa dea o sansa afirmarii creatiilor personale trimitandu-le pe suport DVD in perioada 8 februarie-9 martie pe adresa Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr.26, Iasi (prin posta sau direct la sediu). Filmele trebuie sa fie insotite obligatoriu de formularul de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro). Dupa cum o sugereaza si titlul, festivalul incurajeaza productiile cu mesaj puternic intr-un timp limitat. Singura conditie impusa este ca durata filmelor sa nu depaseasca 3 minute, fara titul si generic. Cat priveste subiectul ales sau stilurile abordate, organizatorii propun diversitatea de viziune, fiind acceptate toate genurile: fictiune, documentar, animatie, precum si filme realizate cu telefonul mobil. Un alt avantaj pentru potentialii cineasti il reprezinta faptul ca participarea este gratuita, iar apelul de inscriere a foarte scurt-metrajelor se va lansa simultan in alte 80 de orase din 17 tari, dand proiectului o dimensiune multiculturala si o vizibilitate mai mare.

In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri, va selectiona aproximativ 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia „Around the Tres Courts Romania 2012”. Aceasta va fi proiectata in Romania in perioada 3-5 mai 2012, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 25 de orase din tara participante la festival. La Iasi, evenimentul va avea loc vineri, 4 mai, de la ora 18.00 (intr-o locatie care va fi anuntata ulterior).

Larga difuzare a festivalului „Tres Courts” in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 6.000 de spectatori din orase mici si mari din toata tara. Filmele romanesti selectionate se vor afla in competitie atat pentru Premiul juriului, cat si pentru cel al Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania. Aceste premii vor consta din trofee si smartphone-uri oferite de Orange si dintr-un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului International de Film Transilvania, cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF.

Pentru prima data in acest an, Organizatia Internationala a Francofoniei va acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:
• drepturile omului, pace si democratie;
• diversitate lingvistica si culturala;
• dezvoltare solidara si durabila;
• educatie si formare.

Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma.

Atat prin profilul sau general cat si prin premiile oferite (experienta TIFF), Festivalul de foarte scurt-metraj „Tres Courts” contribuie la descoperirea si progresul vocilor cu personalitate ale cinematografiei locale, oferind si spectatorilor din intreaga tara prilejul unor proiectii de interes.

Regulamentul, fisa de inscriere in festival, scurt-metrajele castigatoare in anii trecuti, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Tres Courts Romania sau www.foartescurt.ro, sectiunea Regulament.

Inspiratie!

Resurse
Video: 

Spot de promovare

Spot de promovare
Articol scris de Marina-Evelina Cracana | Lun, 13/02/2012 - 15:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului marina.evelina