eveniment
Data: 
4 Dec 2008 - 17:40
Loc: 
CCS si CCF
stats

Festivalul de Film Documentar DOC EST

In perioada 4-6 decembrie Casa de Cultura a Studentilor gazduieste ce dea doua editie a Festivalului de Film Documentar DOC EST, organizat de Centrul Cultural Francez si Goethe-Zentrum.

Deschiderea va avea loc joi, 4 decembrie, ora 15.00, la CCS, iar pe durata celor trei zile vom avea parte de proiectii de filme, dezbateri si o expozitie foto, tema de anul acesta fiind drepturile omului*.

 

* Cu saizeci de ani în urma, la data de 10 decembrie 1948, Adunarea Generala a O.N.U a adoptat si proclamat Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Cele 30 de articole cuprinse în aceasta declaratie prezinta conceptia Adunarii Generale asupra drepturilor omului de care ar trebui sa se bucure toti oamenii. In pofida proclamarii acestei declaratii, un numar considerabil de persoane sufera din cauza incalcarii drepturilor lor.


11 filme documentare de lung si scurt metraj din Romania, Franta, Germania, Polonia si Austria vor fi prezentate publicului iesean la sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor, zilnic, de la 15.00 la 23.00.

De asemenea, regizorul Thomas Ciulei vine la Iasi cu filmul sau, Podul de flori, a carui proiectie va avea loc pe data de 6 decembrie, de la ora 19.30. Filmul a fost distins anul acesta cu premiul pentru cel mai bun film documentar in cadrul Festivalului de Film din Europa Centrala si de Est, "Goest" si marele premiu ARTE pentru documentar de lung metraj.

DOC EST se adreseaza tinerilor printr-o serie de documentare pentru elevi difuzate intre orele 9.30-14.15, la Centrul Cultural Francez, urmate de cateva dezbateri moderate de profesori din liceele iesene.

Tot in cadrul festivalului, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania va prezenta 4 documentare inedite din arhiva Securitatii maghiare, acestea urmand sa fie vizionate vineri, 5 decembrie 2008, de la ora 18.00 în sala Fondane a Centrului Cultural Francez.

Pentru informatii suplimentare si programul detaliat al evenimentului, accesati docest.wordpress.com/filme-films/.

Intrarea este libera, iar toate filmele au subtitrare in limba engleza si/sau romana.

Articol scris de Alexandru Andronic | Lun, 01/12/2008 - 16:44
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin