eveniment
Data: 
19 Aug 2009 - 21:00
Loc: 
Casa de Cultura "Mihai Ursachi"
stats
Adresa: 
Parc Copou

Excentricitate coreeana x 2

Maine mergem la film. Clubul Cinefililor ne propune Bin-jip, tradus Case tacute, un film sud-coreean despre un delincvent marunt care intra in viata unei femei de la care n-ar fi sperat vreodata atentie.

Protagonistul se plimba din casa in casa (toate goale), purtandu-si pelerina morala de fugar. Nu face rau, doar se pripaseste; mai mult, intoarce serviciul celor care l-au adapostit fara voie reparandu-le lucruri stricate sau facand curat. Intalnirea cu una dintre "gazde", o femeie bogata si frumoasa, il surprinde, mai ales cand afla ca ea e gata sa renunte la viata aparent idilica pe care o are.

Filmul, aparut in 2004, a castigat sase premii internationale si este si un favorit al publicului, cele peste 13 000 de voturi de pe un site consacrat, criticii de ocazie evaluandu-l la nota 8 din 10. Proiectia are loc la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" din Copou, miercuri, 19 august 2009, de la ora 18.00.

Miercurea viitoare, in aceleasi coordonate, un alt film al regizorului Ki-duk Kim, care a montat si Bin-jip, va putea fi urmarit. Este vorba despre Shi Gan, sau Timpul, ce descrie un experiment tulburator: o femeie apeleaza la chirurgie estetica extensiva de teama ca partenerul s-a plictisit de ea, dispare si apoi apare sub noua identitate. Cum evolueaza relatia dintre el  si noua ea puteti vedea saptamana viitoare.

Resurse
Video: 

Trailer Bin-Jip

Trailer Bin-Jip
Articol scris de Alexandru Andronic | Mar, 18/08/2009 - 17:42
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

Kim Ki-duk este unul dintre regizorii care stiu cu adevarat sa realizeze un film. I-am devorat majoritatea filmelor, mai putin pe cele vechi, pentru ca nu le-am gasit. Intr-adevar merita.
Ana, un calendar cu filmele ce vor fi proiectate nu am gasit, dar iti recomand sa urmaresti noul blog al Clubului: http://clubul-cinefililor.blogspot.com/ Sunt anuntate acolo toate proiectiile. Luna septembrie ii este dedicata lui Raoul Walsh.
Ma intrebam daca este vreun calendar cu filmele ce vor fi proiectate la Casa de Cultura "Mihai Ursachi". Am cautat pe internet si nu am gasit nimic... Ma gandeam ca poate e Hwal saptamana viitoare...