eveniment
Data: 
19 Jan 2017 - 19:30
Loc: 
Cinema Victoria
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Dimineata care nu se va sfarsi

Joi, 19 ianuarie, ora 19.30, va avea loc la Iasi proiectia speciala a filmului Dimineata care nu se va sfarsi la Cinema Victoria. La eveniment vor fi prezenti actorii Valeriu Andriuta (Dupa Dealuri) si Valer Dellakeza (Sieranevada). Productia, care a fost premiata recent la Festivalul International de la Terni (Italia) cu Premio istess per il Giubileo della Misericordia, cea mai importanta distinctie a festivalului, va putea fi vizionata pentru prima data la Iasi, la Cinema Victoria. Biletele pot fi cumparate de la casieria cinematografului.

Sinopsis: Pentru a-si putea intretine familia din Romania, Eva se prostitueaza in Cipru. Ajunsa aici inca din adolescenta, tanara si-a dezvoltat propriile relatii cu barbati influenti. O veste, insa, o va determina sa-si reconsidere perspectivele asupra vietii. Povestea Evei se impleteste pe imaginea unei fragile comunitati de emigranti si pe relatia autista pe care acestia o au cu autoritatile din tara de origine, intr-un film despre frica si deznadejde, despre coruptie si indiferenta, dar, mai presus de toate, despre credinta si iertare.

Filmul reprezinta debutul in lung metraj al lui Ciprian Mega, preot ortodox, parohul Bisericii Romanesti din Cipru. „Chiar daca actiunea se petrece in afara tarii, filmul vorbeste despre Romania si despre romani. Despre o Romanie traita departe, insa cu aceleasi temeri, cu aceleasi neimpliniri si cu frustrari mai adanci decat cele intalnite acasa. E un film despre frica si deznadejde, despre coruptie si indiferenta, dar, mai presus de toate, despre credinta si iertare”, a declarat Ciprian Mega, regizorul filmului.

Valeriu Andriuta, protagonist al unuia dintre rolurile principale, a marturisit: „Am un respect deosebit fata de proiectele independente si fata de toti cei care se implica si isi asuma toate riscurile unor asemenea "porniri" creative. Mi-e greu sa judec, in general, sau mai mult chiar - sa-mi dau cu parerea despre calitatea unei lucrari in care sunt direct implicat si totusi, despre acest film, as indrazni a vorbi, a vorbi ca despre o asumare curajoasa a unei atitudini - de a sti sa si fii asa cum iti permiti sa-i indemni si pe ceilalti sa fie“.

Actiunea filmului se bazeaza pe fapte reale, iar personajele exista. Este un film despre frica, deznadejde si in acelasi timp despre coruptie, dar cred ca cel mai mult este un film despre iertare“ a spus actorul Ovidiu Crisan, interpret al unuia dintre rolurile principale. „Cata vreme nu ne vom asuma bezna dinauntrul si din jurul nostru, nu vom putea face ca scanteia divina din noi sa aprinda o noua dimineata” a adaugat Ela Ionescu, interpreta rolului principal feminin din aceasta productie.

Din distributie fac parte: Ela Ionescu (La limita de jos a cerului), Ovidiu Crisan (Despre oameni si melci), Valeriu Andriuta (Dupa dealuri), Ana Maria Moldovan si Valer Dellakeza (Sieranevada). Scenariul si regia sunt semnate de Ciprian Mega, iar directorul de imagine al filmului este Liviu Marghidan (California Dreamin’, Medalia de onoare, Tatal Fantoma). Filmarile au durat 13 zile zile si au avut loc integral in Cipru. TRAILER-ul poate vizionat AICI.

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 13/01/2017 - 14:25
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa