eveniment
Data: 
2 Nov 2010 - 20:00 - 20:24
Loc: 
Sala Studio TVR Iasi
stats
Adresa: 
Lascar Catargi, Nr. 33
Telefon: 
+40-232-210-444

British Documentary

Spatiul cinematografic iesean incepe sa iasa din amorteala si sa puna la cale intalniri cinefile de toata lauda. Incurajarea dezvoltarii unor proiecte vizuale in Iasi e un tel ce merita mai multa atentie din partea noastra.

In vederea realizarii unor astfel de initiative, British Council, impreuna cu TVR Iasi, organizeaza in perioada 2 noiembrie - 14 decembrie un maraton cinematografic de filme documentare britanice.


Peliculele vor proiectate in fiecare marti, de la ora 18, in Sala Studio din TVR Iasi, unde cineastii isi vor putea testa nu doar abilitatea de a analiza si interpreta un film, ci si capacitatea de a intelege engleza britanica.


Organizatorii ne garanteaza calitatea productiile prin mentionarea premiilor pe care acestea le-au castigat la diverse concursuri si festivaluri de specialitate:
Toate filmele incluse in seria "British Documentary" au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii internationale, printre care si premiile Festivalului de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.


"Documentarul Britanic" va avea loc timp de 7 saptamani, perioada in care publicul va descoperi culturi, civilizatii, oameni, locuri, societati dintre cele mai diverse. Toate povestile vor reliefa aspecte mai mult sau mai putin placute ale vietii, probleme reale, cu care ne confruntam sau pe care inca nu le constientizam, dar care ne determina un anumit comportament.


Astazi, 2 noiembrie, proiectul debuteaza cu productia "Man on wire", care se bucura de un portofoliu generos de premii, obtinute la festivaluri internationale de film.


In spatele proiectului se afla British Council Romania si programul "New Work New Audiences", care si-au propus "familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice".
Vizionare placuta!

Articol scris de Oana Filip | Mar, 02/11/2010 - 15:32
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului oana