eveniment
Data: 
8 Dec 2014 - 20:00
Loc: 
Sala Teatru la Cub (TNI)
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Agatha Barsescu nr. 18

.aparat_03 - Inarmati, neinarmati sau dezarmati

Luna decembrie aduce o noua editie .aparat, ultima din acest an. De data aceasta cu muzica militara asigurata de Fanfara Garnizoanei Iasi, un mix marca Mort La Creier si proiectia unui documentar despre arta revoltelor Arab Spring. Art War va veni insotit la Iasi si de regizorul Marco Wilms. .aparat_03 are loc luni, 8 decembrie, Teatrul CUB, orele 20:00. Biletele pentru aparat_03 s-au pus in vanzare, si le gasiti la Mignon Café la pretul de 10 lei. Biletele vor putea fi achizitionate doar in avans din locatia mentionata.

Programul evenimentului cuprinde:

Muzica militara: „Rigoarea cadentei”, in interpretarea Fanfarei de Muzica Militara a Garnizoanei Iasi

➤ Proiectie de film: „Art War” in regia lui Marco Wilms, 2014, 90”, 18+, urmata de o sesiune de discutii cu publicul alaturi de regizorul filmului si de filmologul Iulia Alexandra Voicu (UNATC).

Dupa proiectiile de la DOK Leipzig, Art War s-a intors cu o mentiune onorifica si cu aprecierea juriului: „Filmul e o poveste uluitoare despre legatura dintre arta antica din vremea faraonilor si graffiti-urile moderne egiptene - si cum poate fi inca folosita astazi cu o forta politica exploziva. Marco Wilms urmeaza cu indrazneala protagonistii vehementi la scenele haotice din Cairo si astfel devine parte din arta cu camera lui. Art War e un apel inconfundabil de rezistenta la extremism”.

➤ Live performance: „Victoria in rolul principal”, realizat de Mort La Creier, visuals: Luno

Ascunsa in omul Ion Coroi, aventura mortlacreier este legata de un conglomerat de sunet minimal, hibrid, augmentat intr-o „normalitate” volatila si setari personale reconfigurate ce dovedesc instabilitatea simbiozei. Amprenta sonora este scanata, inregistrata si arhivata in bule digitale alterate de timp. Un univers. Doua paralele.

➤ apnet: la finalul evenimentului, spectatorii vor avea posibilitatea de a discuta cu artistii si cu invitatii in cadrul unei sesiuni de networking

.aparat este o platforma de productie si diseminare a unor forme de cunoastere avansata in domeniile filmului documentar, de fictiune si experimental, cu conexiuni in domeniul muzicii experimentale, coregrafiei contemporane si performance-art.

Producator: Luno

Partenerii proiectului: Institut français Iasi , C_F_C

Partenerul evenimentului: Teatrul National Iasi

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 05/12/2014 - 01:35
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa