eveniment
Data: 
19 Feb 2018 - 20:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

120 BPM

Lungmetrajul regizat de Robin Campillo a fost preferatul criticii in perioada festivalului de la Cannes, fiind considerat favorit la marile premii inca din ziua proiectiei si revelatia ultimei editii a festivalului. Castigatorul Marelui Premiu la Cannes 2017 poate fi vazut la Iasi la Cinema Ateneu, pe 19 februarie de la ora 20. Pretul unui bilet este 12 lei si poate fi cumparat si online pe ateneuiasi.ro.

„120 BPM” porneste de la fapte reale – actiunile organizatiei civice ACT UP din Franta anilor 90, pentru a vorbi in final despre o tema cat se poate de actuala: trezirea din letargie a acelei paturi din societate indiferenta la marile probleme sociale care o inconjoara. Miscarea ACT UP este considerata a fi precursoarea miscarilor civice de dupa anii 2000 care au condus in final la obtinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minoritati – de la cele sexuale la cele civice.

Regizorul filmului, Robin Campillo a obtinut de-a lungul timpului numeroase premii, fiind printre altele si co-scenarist al unui alt mare succes francez, Palme d’Or-ul din 2008 de la Cannes, Entre les murs / The Class regizat de Laurent Cantet. Din distributie fac parte Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois sau Adèle Haenel (La fille inconnue - r.: Jean-Pierre si Luc Dardenne, 2016).

Resurse
Video: 

120 BPM [trailer]

120 BPM [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Sam, 17/02/2018 - 17:00
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa