eveniment
Data: 
5 Feb 2009 - 20:00
Loc: 
CCF Iasi
stats
Adresa: 
bd. Carol I
Telefon: 
0232 267 637

Tu ce anotimp preferi?

Fara reguli de compozitie, cu imaginatie, culori, sensibilitate si intuitie, zece artisti ne invita sa substituim cotidianul gri pentru cateva momente, printr-o expozitie de pictura naiva: Anotimpuri/ Saisons.

Ioan Maric, Gheoorghe Ciobanu, Paula Iacob, Gheorghe Boanca, Lucica Ciobanu, Maricela Istrate, Despina Mitrofan, Constantina Voicu, Catinca Popescu si Alexandra Portan isi vor expune lucrarile in perioada 2 februarie - 2 martie.
Vernisajul va avea loc joi, 5 februarie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Francez, in prezenta artistilor, a criticului de arta Valentin Ciuca si a curatorului Adrian Ardeleanu.
Expozitia face parte din proiectul Traditii romanesti, cultura europeana si
este realizata in parteneriat cu Centrul Cultural Francez si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi.

Articol scris de Bianca Grigoriu | Mar, 03/02/2009 - 19:35
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu

Comentarii

VARAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Chello, de ce vara?
Cu siguranta PRIMAVARA! Nu e nici prea frig ca iarna, nici prea cald ca vara. E o senzatie extraordinara sa iesi afara dupa o iarna luna in care ai fost fortat sa stai majoritatea timpului in casa si sa simti cum iti recapeti puterea si voiosia, odata cu toata natura din jurul tau. E un miros specific in aerul de primavara care, cel putin mie, imi da aripi. In plus nu ma satur niciodata sa privesc copacii in floare :) Uite, filmuletul asta transmite un pic din ceea ce ma face primavara sa simt: http://www.youtube.com/watch?v=-5F-u73hSSY&feature=channel_page&fmt=22
Vara! :) It's the best!
Andrei, de ce e vara "the best"?
Eu o consider "the best" din mai multe motive mai mult sau mai putin personale. Sunt nascut vara. De asemenea, daca as avea ocazia sau mi s-ar oferi oportunitatea, m-as muta fara nici o ezitare spre sud. Cat mai spre sud, oriunde pe glob. :) De la libertatea de miscare, inspiratia si energia pe care o am vara si pana la simplul fapt ca atunci pot sta in fund pe trotuar, iarba sau oriunde altundeva imi doresc, cu greu cineva imi poate oferi si alte motive pentru a incepe sa consider un alt anotimp mai frumos si mai liber decat vara.
Andrei, multumesc pentru argumentare; mie nu(prea)-mi place vara si e interesant de stiut motivele pentru care celorlalti le place :)
Imi plac toate pentru ca fiecare anotimp are ceva al lui. Nu-mi place sa aud pe cineva plangandu-se ceva de genul "uof, nu mai trece vara/toamna... asta". Totusi mi-s mai apropiate de suflet primavara si toamna, desi m-am nascut la inceput de iarna :). Nu stiu de ce, dar ma simt mai bine atunci. Poate pentru ca primavara incepe sa fie verde si-mi da un imbold sa fac mai multe pentru ca se poate si toamna pentru ca imi plac culorile ei, imi plac castanele si chiar ploaia aia marunta. Aa, si struguri aia buni :)