articol
stats

Pictura si grafica la UAIC

Expozitia de pictura “Anotimpuri”, semnata de Constantin Tofan si expozitia de caricatura „Expojup”, semnata de cunoscutul caricaturist Lucian Amarii, pot fi vizitate pina pe 21 mai, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi (UAIC).

Privilegiind contemporaneitatea, parcursul expozitional al artistului Constantin Tofan catalizeaza meditatiile temelor clasice si esentiale ale picturii de sevalet.
Interpretarile sinetice ale pictorului dezvaluie teoriile atinse de mit si reflecta interogatiile sistemului simbolic prin care picturalul este fundamentat de spatiu si timp.

Expozitia „Anotimpuri” este deschisa la parterul corpului R al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

In aceeasi cladire, dar la etajul al V-lea, colectia de caricaturi reprezinta un recital de grafica satirica ce transcede in registrul creativitatii.  Punte intre realitate si satira, spatiul substantial al lucrarilor semnate de Lucian Amarii dimensioneaza lectiile de morala prin doze mici de umor.


Ambele expozitii fac parte din cadrul seminarului stiintific “Creativitatea si industriile creative in dezvoltarea regionala a Uniunii Europene”.

Articol scris de Bianca Grigoriu | Mie, 11/05/2011 - 20:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu