eveniment
Data: 
28 Aug 2011 - 20:00 - 4 Sep 2011 - 01:00
Loc: 
Baia Turceasca
stats
Adresa: 
str. Crisan, in spatele Mitropoliei

Papergirl la Baia Turceasca

Proiectul Paper Girl de anul acesta a ajuns deja la a doua etapa, cea a Expozitiei. Astfel, amatorii de arta vor putea admira si chiar rasfoi lucrarile trimise de artisti in cadrul Expozitiei Papergirl Iasi 2011 de la Baia Turceasca, intre 28 august si 3 septembrie. Expozitia este deschisa zilnic in acest interval, incepand cu ora 17:00 si pana la 22:00.

Organizatorii pregatesc si alte evenimente care completeaza expozitia. Luni, 29 august, va avea loc o seara de film. Urmeaza un workshop de creatie, apoi un alt workshop, de doua zile, de biciclete, plus alte doua seri care sunt pastrate ca surpriza. Seara de sambata, 3 septembrie, ultima a expozitiei, este dedicata picturii pe fotografie,numita si ipnografie.

Fiecare artist care a trimis lucrari pe adresa Papergirl Iasi sau la centrul de colectare Acaju va avea cate o lucrare expusa la Baia Turceasca. Restul lucrarilor si materialelor expozantilor vor fi la dispozitia publicului pentru a le rasfoi in voie si a face mai bine cunostintă cu artistii si arta lor. In schimb, daca va place in mod deosebit o lucrare si vreti sa o aveti pe perete, este bine de stiut ca lucrarile nu se pot cumpara. Trebuie sa asteptati ziua in care acestea vor fi distribuite gratuit, pe strada, trecatorilor, de catre tineri pe biciclete. Poate veti avea noroc sa primiti chiar lucrarea pe care v-o doreati. Distribuirea lucrarilor se va face duminica, pe 4 septembrie.

Proiectul Papergirl este un concept initiat de Aisha Ronniger, la Berlin, in 2006. Ideea a pornit de la baietii care distribuie ziare de pe biciclete in SUA si a fost aplicata artei, pentru a facilita interactiunea oamenilor obisnuiti cu arta. Astfel, oricine are talent si idei poate realiza o lucrare care sa poata fi rulata si distribuita in stilul ziarelor. Lucrarile sunt adunate la adresele Papergirl din orasele participante sau la centre de colectare implicate in proiect. Urmeaza expunerea lor pentru publicul larg, ca apoi sa fie distribuite pe strada, aleator, de pe biciclete, sub forma de role.

Articol scris de Irina Theodoru | Vin, 26/08/2011 - 12:46
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului irina