eveniment
Data: 
16 May 2009 - 22:00
Loc: 
Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Unirii, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu, Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, Muzeul Memorial Poni-Cernatescu, Muzeul Vasile Pogor.
stats

Noaptea Muzeelor la Iasi

In noaptea de 16 mai a.c, mii de muzee din toata Europa vor fi deschise vizitatorilor.

La Iasi, intre orele 19.00 si 24.00, Complexul Muzeal National „Moldova” ne ofera posibilitatea de a vizita gratuit:  Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Unirii, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu, Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, Muzeul Memorial Poni-Cernatescu si Muzeul Vasile Pogor.

Ajunsa la cea de-a V-a editie, Noaptea Europeana a Muzeelor ne propune o expozitie de arta sacra si populara, un concert cameral, proiectii video, expozitii foto, un spectacol de teatru dar si un recital folk.

Evenimentul sa afla in premiera sub patronajul Unesco.

Programul manifestarii:

Muzeul Etnografic al Moldovei organizeaza la Muzeul Viei si Vinului din Harlau expozitia Penticostar (16 mai – 16 iunie) - expozitie de arta sacra si arta populara: icoane, obiecte de ritual ecleziastic, oua incondeiate, costume de ssrbatoare, textile de interior.
Program Noaptea muzeelor: 19.00-24.00
Acces gratuit
Adresa: Str. Logofăt Tautu, nr. 7, Harlau
telefon: 0232 720866

Muzeul Unirii este gazda evenimentului Serata Muzicala, sustinuta de studenti ai Facultatii de Interpretare Muzicala din cadrul Universitatii de Arte George Enescu din Iasi, coordonator asist. univ. drd. Luminita Ciobanu. Serata va fi insotita de o suita de proiectii vizuale.
Program Noaptea muzeelor: 19.00- 24.00
Acces gratuit
Adresa: Strada Lapusneanu nr. 14, Iasi
telefon: 0232 218383

Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu, in colaborare cu Muzeul de Istorie a Moldovei, participa cu un program de manifestari cu titlul Pictorialul amintirilor.
Program Noaptea muzeelor: 19.00- 24.00
Acces gratuit
Adresa: P-ta Stefan cel Mare si Sfant, nr. 1, Iasi
telefon: 0232 218383

La Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, aflat in subordinea Muzeului de Istorie a Moldovei, la ora 19.00 va avea loc vernisajul expozitiei temporare Inceputurile fotografiei in spatiul romanesc - ateliere si artisti fotografi din Iasi, care prezinta publicului o diversitate de materiale din colectiile celor doua muzee: albume de epoca, daghereotipii, fotografii de epoca, aparate fotografice, precum si obiecte auxiliare de ambient specifice secolului al XIX-lea. aparate fotografice fabricate de marile firme de profil: Eastman Kodak, Zeiss Ikon, Voigtländer Ernemann dar si obiecte de ambient specifice secolului al XIX-lea.
Program Noaptea muzeelor: 19.00- 24.00
Acces gratuit
Adresa: Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 11, Iasi
telefon: 0232 258422

La Muzeul Memorial Poni-Cernatescu, aflat in subordinea Muzeului Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu se vor desfasura
- ora 20.00 – Expozitie - concurs de fotografie Slalom fotografic. Concursul de fotografie se adreseaza tinerilor fotografi ieseni cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. In cadrul acestei expozitii se va initia decernarea premiilor pentru expresivitate si rafinament in tehnica si creatie fotografica: premiul Carol Popp de Szathmari in valoare de 250 lei, premiul Nestor Heck in valoare de 150 de lei si premiul pentru debut in valoare de 100 de lei
- ora 21.00 - Concert de camera Noapte de mai - sustinut de elevii Liceului de Arta Octav Bancila din Iasi, sub directa indrumare a doamnei prof. Carmen Danicov Zaharia.
Program Noaptea muzeelor: 19.00- 24.00
Acces gratuit
Adresa: Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 7B, Iasi
telefon: 0232 267759

Muzeul Vasile Pogor
• spectacol de teatru al trupei Grupului Scolar Agricol "M. Kogalniceanu" (Miroslava), intitulat "Notre - Dame" (prelucrare dupa Victor Hugo), coordonator Silvia Nedelciuc
• artistul Radu Stefan va susţtne un recital folk in incheierea serii
Program Noaptea muzeelor: 20.00- 24.00
Acces gratuit
Adresa: str.
V. Pogor, nr. 4, Iasi

Articol scris de Bianca Grigoriu | Joi, 14/05/2009 - 10:46
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu

Comentarii

Cred ca tinerii din ziua de astazi ar trebui sa puna mai mare accent pe pastrarea valorilor nationale. Aceasta se poate realiza intr-un fel prin amintirea acestor valori cu ajutorul muzeelor. Muzeul Universitatii Politehnica Bucuresti a fost realizat de catre studentii universitatii publicat temporar la adresa http://muzeuupb.uuuq.com. Pentru sugestii de imbunatatire a site-ului care este doar o macheta puteti scrie un mesaj catre administratorii site-ului in formularul de http://muzeuupb.uuuq.com/index.php?page=contact multumim pentru ajutor.
super !