eveniment
Data: 
13 May 2019 - 18:00 - 18 May 2019 - 18:00
Loc: 
Galeria apARTe
stats
Adresa: 
Codrescu Teodor nr. 1

Duplex - expoziție a studenților FV

"Duplex" este o expoziție a studenților din anul II al specializării Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte "George Enescu" Iași ce va avea loc în perioada 13 - 18 mai 2019. Deschiderea: luni, 13 mai, ora 18:00, la Galeria apARTe din cadrul UNAGE Iasi.

Expun: Constantin Cosmin Agache, Ionela-Mălina Dumitriu, Diana-Elena Ichim, Maria-Mirabela Maftei, Mariia Monika, Emilian Oprea, Liviu Șarban, Mihai Talpău, Mădălina Ungureanu, Alexandru Ionuț Ursache. Coordonator: Cătălin Soreanu.

Argument

În cadrul proiectului expozițional de față, studenții foto-video sunt încurajați să își diversifice practicile artistice și să pună în relație mediul fotografic cu alte formule reprezentative ale artei contemporane. Cu miza pe diversitatea tematică și pe multiplicarea opțiunilor artistice, proiectele tinerilor artiști pendulează între intermedia și multimedia, ca abordări transdisciplinare artistice contemporane cu accente tehnologice, exploatând expresivitatea specifică a mediilor artistice actuale - fie ele vizuale, tehnologice, instalative sau performative.

Proiectul "Duplex" pleacă de la conceptul de relație duală, asociativă, complementară, între instanțe conceptuale materializate fie în plan formal - în abordarea mediilor de expresie ale lucrărilor, în maniera de execuție, fie în plan ideatic - prin polifonia conceptuală sau prin specificul diversității tematice. Astfel, "Duplex" este definit ca un teritoriu comun al asumării narațiunilor artistice personale, cu soluții ce variază de la fotografie la performativitate, de la abordarea obiectivă a realității la subiectivizarea percepției artistice, de la analiza introspectivă la căutarea identității de generație.

Expoziția se înscrie în șirul inițiativelor similare din ultimii ani cu studenții anului II foto-video, precum I’ll be back (2017) și Life on hold (2018), expoziții conturate în jurul multiplelor posibilități de înglobare a tematicilor și contextelor personale ale participanților. Ca abordări transdisciplinare artistice, proiectele tinerilor artiști care expun în galeria apARTe sunt relevante pentru înțelegerea preocupărilor noilor generații artistice de identificare a raporturilor reale dintre performer și context, dintre concept tematic și practicalitate artistică, acceptate ca formule de interogare tematică a propriei personalități artistice.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 07/05/2019 - 21:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa