eveniment
Data: 
18 Sep 2015 - 19:00 - 21:00
Loc: 
Casa Codreanu (Vila Sonet)
stats
Adresa: 
str. Rece nr.5

Deschiderea Centrului de Fotografie Contemporana

Centrul de Fotografie Contemporana din Iasi (C_F_C) este o platforma de reflectie asupra mediului fotografiei contemporane si a imaginii dinamice, precum si asupra relatiei acestora cu contextul politic, social, economic si cultural, actual. Unul dintre obiectivele principale ale C_F_C este productia de imagine contemporana, coagularea scenei romanesti de fotografie contemporana si integrarea acesteia in contextul international.

C_F_C a fost initiat in Iasi de catre Matei Bejenaru, Lavinia German, Catalin Gheorghe, Cristina Moraru, Cristian Nae si Catalin Soreanu. Evenimentul de lansare a C_F_C prezinta expozitia de fotografie a artistilor Claudiu Cobilanschi si Dumitru Oboroc, intitulata Artistul este in cadru si curatoriata de artistul vizual Matei Bejenaru. Vernisajul expozitiei va avea loc la Galeria C_F_C din Iasi, Casa Codreanu (Vila Sonet), str. Rece nr.5, vineri, 18 septembrie 2015, intre orele 19-21.

Proiectele de fotografie si film din expozitie au in comun prezenta artistului in cadrul fotografic si de film, ca marturie a unor performance-uri solitare gandite pentru aparatul foto. Seria de fotografii Planking Art a lui Dumitru Oboroc, realizate recent cu ocazia rezidentei artistice de la Viena, documenteaza infiltratiile subversive ale artistului in muzee de arta, prezenta corpului sau generand, pentru o infima durata de timp comparabila cu expunerea fotografica, o noua lectura critica a unor lucrari artistice binecunoscute. Fotografiile analogice ale lui Claudiu Cobilanschi din proiectul Biobservator si filmul sau, in format Super 8, Bucuresti West sunt martorii incursiunilor sale solitare, realizate la marginea orasului in care traieste, in cautarea unor forme naturale organice in natura. Escapadele sale sunt cele ale unui arheolog cautator al semnelor unor lumi disparute sau care nu au existat vreodata. Imaginile sunt marturia angajamentului politic al artistului exprimat prin devotamentul pentru forme de cunoastere si medii artistice aproape disparute in Romania post-comunista. 

Dumitru Oboroc traieste si lucreaza la Iasi. In ultimii ani a avut expozitii personale la Galeria apARTe din Iasi si Galerie ArtPoint, KulturKontakt din Viena. Dintre ultimele expozitii de grup pot fi mentionate Wating for better times, Zachęta Project Room, Varsovia (2015) si De la Artele Plastice la Artele Vizuale, Salonul de proiecte Bucuresti (2013).

Artistul bucurestean Claudiu Cobilanschi este fondatorul institutiilor alternative ParadisGaraj si Die Kunsthalle Bucharest. In ultimul an a participat la expozitia itineranta Few Were Happy with Their Condition (Kunsthalle Winterthur si Motorenhalle Dresda), precum si la expozitia de grup Eroismul rasare intr-un depozit de marfuri (Salonul de proiecte Bucuresti).

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane Iasi.

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 14/09/2015 - 23:49
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa