eveniment
Data: 
8 Mar 2015 - 11:00 - 2 Apr 2015 - 17:00
Loc: 
Muzeul Unirii
stats
Adresa: 
Lapusneanu nr. 14

Cucoane, coafuri si smacuri

Cu prilejul zilei de 8 Martie, Muzeul Unirii si Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi anunta deschiderea expozitiei „Cucoane, coafuri si smacuri”. Vernisajul expozitiei are loc duminica, 8 martie 2015, ora 11.00, la Muzeul Unirii Iasi, str. Lapusneanu, nr. 14.

Organizatorii propun o explorare a unei fatete a universului feminin din „La Belle Époque”, o privire asupra culiselor vietii cotidiene. Este vremea rochiilor cu turnura si volane, a palariilor elegante si coafurilor indraznete. Trusele de toaleta, machiajul, cu micile sale trucuri, contribuie la creionarea misterului feminin, care nu poate fi, decat in parte, definit. Expozitia invita la exercitii de imaginatie si da vizitatorului posibilitatea de a-si construi propria viziune asupra acestui incitant subiect.

Realizata in parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane Iasi, Opera Romana Iasi si Arhivele Nationale Iasi, expozitia prezinta si piese din colectia „Beautik Haute Parfumerie” a domnului Val Iacob, precum si din colectia personala Dr. Hortensiu Aldea. Acest demers expozitional a beneficiat de colaborarea Casei de Moda „Nichi” - Cristina Nichita si a Cooperativei „Igiena” Iasi, dar si de sprijinul Directiei Judetene de Cultura Iasi. Curatorii expozitiei sunt Aurica Ichim si Sorin Iftimi.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 8 martie - 2 aprilie 2015.

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 04/03/2015 - 10:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa