eveniment
Data: 
20 May 2017 - 19:00
Loc: 
Hubrica
stats
Adresa: 
fosta clădire Moldomobila

2017 - Noaptea Muzeelor la... Hubrica

Ediția 2017 a Nopții Albe a Muzeelor de la Iași propune o premieră. După ce hub-ul creativ Hubrica a fost pus pe harta industriilor creative ieșene tot cu ocazia unei nopți albe (a galeriilor, din 30 septembrie 2016), „hubriciștii” recidivează cu un eveniment programat pe 20 mai 2017, începând cu ora 19.00, cu ocazia Nopții Muzeelor. 

Ne deschidem porțile la Noaptea Muzeelor și vă întâmpinăm cu o expoziție specială!

Cei care ne vor trece pragul vor admira posterele creative ale propagandei socialiste, de educație în protecția muncii. O adevărată lecție pentru copywriteri! 

Expoziția este completată cu fragmente din istoria fostei fabrici Moldomobila, ilustrată prin fotografii, filme și diapozitive din recuzita fabricii. 

Expoziția a fost documentată și panotată de către "muzeografii" hubriciști, în colaborare cu studenți de la arhitectură și design. 
Istoria altfel se prezintă la Hubrica!” (sursa: pagina de facebook a evenimentului)

În expoziție se regăsesc fotografii vechi de 30, 40 ani care redau atât idealul muncitoresc din viziunea conducătorilor comuniști, cât și situații din viața reală din fabrici, cu accidente de muncă, ședințe, muncitori prinși la băut pe după utilaje. Găsiți și afișe vechi cu grafică realizată fără calculator, care, deşi realizate prin mijloace limitate și sub aparatul de propagandă al comunismului, sunt de o ingeniozitate și un umor debordant, uneori mai bune decât materialele create astăzi. ” (Otilia Chitic) 

Articol scris de George Plesu | Joi, 18/05/2017 - 12:42
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george