eveniment
Data: 
27 Nov 2014 - 18:00
Loc: 
Librarium Palas
stats
Adresa: 
Palas Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian

Sfirsit de sezon la Librarium Palas

Joi, 27 noiembrie, de la ora 18.00, la Librarium Palas din Iasi (Palas Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian), Marius Chivu va dialoga cu Florin Lazarescu despre volumul de povestiri Sfirsit de sezon, aparut recent in colectia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Invitati: membrii Clubului Logos. 

Vizuale, cinematografice, cele 11 povestiri despre singuratate, boala si moarte ce compun volumul isi plaseaza cu predilectie actiunea in cotidian: cel al orasului, marcat de insingurare, sau al unei lumi rurale privite cu nostalgie si cu constiinta acuta a disparitiei sale ineluctabile. 

Solitari, eroii se cauta pe ei insisi, il cauta pe celalalt, dar cel mai adesea asteapta ceva: sa vina zorii ca sa plece la spital, sa se termine o petrecere pentru a regasi in pat trupul fierbinte al femeii, sa primeasca un SMS sau un telefon de impacare... 

Violenta, moartea par sa pindeasca permanent o existenta fragila, intr-un univers in care prietenia si erosul pot construi punti salvatoare intre individualitati. Cu indrazneli de limbaj pe care unii le vor considera socante, prozele din Sfirsit de sezon sint din aceasta perspectiva o elocventa ilustrare a sensibilitatii contemporane.

Marius Chivu (n. 1978) a debutat in 2012 cu volumul de poezie Vintureasa de plastic (Premiul pentru debut al USR si Premiul pentru debut al revistei Observator cultural). A mai publicat volumul de interviuri Ce-a vrut sa spuna autorul (2013) si jurnalul de calatorie Trei saptamini in Himalaya (2012). A editat antologia Best of. Proza scurta a anilor 2000 (2013), a initiat si coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (2008). Din 2005 este redactor-editor la revista Dilema veche, unde tine cronica literara, si editorialist la revista ELLE.

Resurse
Video: 

Lectura Monica Birladeanu

Lectura Monica Birladeanu

Lectura Catalin Rulea

Lectura Catalin Rulea

Lectura Laura Cosoi

Lectura Laura Cosoi

Lectura Amalia Enache

Lectura Amalia Enache
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 23/11/2014 - 22:47
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa