eveniment
Data: 
26 Apr 2015 - 19:00
Loc: 
Librarium Palas
stats
Adresa: 
Str. Palas, nr. 7A, Palas Shopping Mall

Romanul Papusile se lanseaza la Iasi

Librarium Palas din Iasi si Editura Herg Benet va invita duminica, 26 aprilie, la lansarea romanului Papusile, semnat de Cristina Nemerovschi. Evenimentul va avea loc la libraria Librarium Palas (Str. Palas, nr. 7A, Palas Shopping Mall), de la ora 17.00. Alaturi de Cristina Nemerovschi, despre romanul Papusile vor vorbi invitatii Liviu Antonesei, Nicoleta Dabija si Paul Gorban.

Papusile, a zecea carte a scriitoarei Cristina Nemerovschi, a cucerit definitiv publicul inca de la aparitie, fiind caracterizata de cititori drept “cea mai frumoasa si tragica poveste de dragoste de la Romeo si Julieta incoace, doar ca mai sincera si mai autentica”, “o carte care te schimba”, “un roman care te lasa fara cuvinte” sau “cartea care distruge prejudecati”.

Cristina Nemerovschi a primit pentru romanul Papusile o nominalizare in cadrul Galei Tinerilor Scriitori – Tanarul prozator al anului.

Papusile este o carte care te zdruncina si te doare, indiferent de varsta, de sex sau de experienta ta de viata. iti aminteste ca moartea poate lovi pe neasteptate, pe oricine, chiar in momentul in care esti cel mai impacat cu tine, cand ai ajuns la un liman. Moartea, ca si iubirea, se poate napusti in viata ta de oriunde, ca un animal de prada. Este despre moarte, in primul rand. Despre suferinta si acceptare. Despre iubire. Despre riscuri, viata traita la limita, sfidare, prietenie, iertare. Despre relatiile dintre parinti si copii. Despre societatea de azi, nu in ultimul rand. Despre gasirea propriului drum si neabaterea de la el. Despre formarea unei constiinte si despre cum te lasi modelat de ceea ce traiesti.” (Alexandru Petria)

Sunt convinsa ca toti tinerii romani (si nu numai) se vor regasi in Papusile, asa cum au facut-o si in romanele precedente ale Cristinei Nemerovschi”. (Semne Bune)

O recomand pentru ca e o poveste dezbracata, vulnerabila, trista, care incepe cu sfarsitul si reuseste, totusi, sa mentina suspansul pana la ultimul rand." (Societate si cultura)

Supranumita de revistele literare “rebela literaturii romane de astazi”, dar si “scriitoarea-fenomen a ultimilor ani” (Revista Cariere) sau “regina literaturii dark din Romania” (Revista Avantaje), Cristina Nemerovschi a debutat in 2010, cu romanul Sange satanic, devenit rapid un adevarat manifest artistic si social in randul cititorilor. A publicat pana in prezent noua romane si o carte de non-fictiune. A semnat doua romane cu pseudonimul Anna Vary. Stilul autoarei a fost asemanat cu cel al unor autori-cult precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis.

Toate romanele Cristinei Nemerovschi, atat cele care completeaza trilogia Sange satanic (Ani cu alcool si sex, Rezervatia unicornilor), cat si cele de sine statatoare (nymphette_dark99, Pervertirea, Cum a ars-o Anghelescu o luna ca scriitor de succes) au devenit rapid bestseller-uri si au fost reeditate. Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusa in cateva antologii, atat din Romania, cat si internationale.

Site-ul oficial al autoarei este www.cristinanemerovschi.ro.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 21/04/2015 - 12:54
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa