eveniment
Data: 
4 Dec 2008 - 18:00
Loc: 
BCU
stats

Gala Jurnalismului Cultural, prima editie, la Iasi!

In zilele de 4 si 5 decembrie, la Iasi, are loc Gala Jurnalismului Cultural, cu prilejul careia vor fi rasplatiti cei mai valorosi publicisti care activeaza in domeniul cultural-presa scrisa(reviste culturale, suplimente culturale si pagini de cultura ale cotidienelor). Premiile vizeaza acei jurnalisti care publica cel putin lunar in presa culturala si au minim doi ani de experienta in acest domeniu. Membrii juriului sunt Liviu Antonesei(presedinte), Alexandru Calinescu, Oltita Cantec, Razvan Tupa si Elena Vladareanu.

Joi, 4 decembrie, de la ora 16, in sala B. P. Hasdeu a BCU, vor lectura scriitorii Filip Florian si Ioan T. Morar, invitati de onoare ai editiei intai. Filip Florian este unul din cei mai cunoscuti autori romani contemporani. Va citi din cel mai recent roman al sau, Zilele regelui, cea mai vanduta carte de proza romaneasca la Targul de Carte Gaudeamus 2008. Ioan T. Morar este membru fondator al Academiei Catavencu si senior editor la Cotidianul; va citi în premiera la Iasi 20 de poeme dintr-un nou volum, in curs de aparitie.

Festivitatea de premiere a publicistilor, nominalizati deja, este pe 5 decembrie, de la ora 18, in aceeasi sala a Bibliotecii.

Acest eveniment are loc la initiativa Fundatiei Culturale „Timpul", beneficiaza de sprijinul Universitatii „Al. I. Cuza" si al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu"; sprijinul financiar vine o data cu proiectul „Iasi 600", derulat de Primaria Municipiului Iasi.

 

Articol scris de Livia-Maria Atomei

 

 

 

Articol scris de Alexandru Andronic | Mie, 03/12/2008 - 15:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin