eveniment
Data: 
18 Mar 2011 - 16:00
Loc: 
Aula Magna "Mihai Eminescu
stats
Adresa: 
Corpul A

Dan C. Mihailescu vine la Iasi

Saptamana aceasta, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi il are ca invitat pe criticul literar  Dan C. Mihailescu sau "omul care aduce cartea". Pe 18 martie, in Aula Magna "Mihai Eminescu", incepand cu ora 14.00, invitatul va vorbi publicului iesean despre muzele scriitorului roman.

Din  anul 2000 Dan C. Mihailescu a incercat sa aduca in atentia telespectatorilor de la PRO TV o varietate de carti. Prezentatorul a debutat publicistic in mai multe articole scrise in reviste liceale si studentesti, in acelasi timp alaturandu-se si revistei culturale "Romania literara" (1974). Este critic si istoric literar contemporan, dar activeaza si in cadrul Uniunii Scriitorilor din Romania.

Datorita numeroaselor cronici literare pe care le-a realizat, aparute in diferite reviste literare, Dan C. Mihailescu a primit mai multe distinctii, printre care: premiul CNA pentru „Omul care aduce cartea” (2002), premiul Radio București (2004), premiul de critică al Asociației Scriitorilor din București (2004).

In cadrul conferintei de vineri, Dan C. Mihailescu va vorbi si despre ultimele sale doua carti iesite de sub tipar: "Si asa mai departe?" si "Cartile care ne-au facut oameni", aparute la Editura HUMANITAS

Incheierea acestei dezbateri literare se va face printr-o sesiune de autografe, asa ca hai sa aflam care sunt/au fost muzele scriitorului roman!

Articol scris de Giorgiana Astefanei | Mie, 16/03/2011 - 01:54
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului giorgiana.astefanei

Comentarii

Vom veni, negresit!